Juho Koivusaarelle neljän ottelun pelikielto

28.2.2020
Juho Koivusaarelle neljän ottelun pelikielto

KeuPa HT:n Juho Koivusaarelle neljän ottelun pelikielto. Koivusaarelle tuomittiin 5 + 20 min. polvitaklauksesta 26.2. Jokipojat - KeuPa HT ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Sääntökirjan kohdan 152 mukaan polvitaklaus on tilanne, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus taikka ottelurangaistus.

Tilanteessa Jokipoikien pelaaja on kiekollisena oman puolustusalueensa kulmauksessa pelaten kiekon oman maalinsa taakse. Välittömästi luovuttua kiekosta taklaa KeuPa HT:n Juho Koivusaari tätä. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaa pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Vaikka Koivusaaren tarkoituksena on suorittaa taklaus ylävartalollaan, ojentaa hän taklaustilanteessa vasenta polveaan eteenpäin niin, että se osuu vastustajaa tuntuvalla voimalla suoraan polven seudulle. Näin kyseessä on sääntökirjan 152 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Taklauksen voimakkus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että polvitaklaus suoritetaan selkeästi ojennetulla polvella, mikä tekee teosta osaltaan vaarallisen. Kurinpitoryhmä on niin ikään ottanut huomioon, että pelaajalla olisi ollut tilanteessa aika ja mahdollisuus suorittaa taklaus sääntöjen sallimissa rajoissa.

Edellä mainittu sekä polvitaklauksiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kolmen (3) ottelun lisärangaistuksen arvoinen. Asian seuraamusharkinnassa on kuitenkin huomioitava, että Koivusaarelle on Mestis-kaudella 2019-20 määrätty kahden ottelun pelikielto nimenomaisesti polvitaklauksesta (29.11.2019). Mestiksen kurinpitolinjausten perusteella tämä seikka korottaa nyt määrättävää seuraamusta yhdellä ottelulla. Edellä todetun perusteella Juho Koivusaarelle määrätään neljän (4) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija: