Pasi Kouvalaiselle yhden ottelun pelikielto

20.1.2020
Pasi Kouvalaiselle yhden ottelun pelikielto

Peliittojen Pasi Kouvalaiselle yhden ottelun pelikielto.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 116 kohdan mukaisen määritelmän mukaan sopimattomassa käytöksessä tuomaristoa kohtaan on kyseessä pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria. Samaisen sääntökohdan v 1. Kohdan mukaan ottelurangaistus tuomitaan pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka tarkoituksellisesti ja piittaamattomasti käyttää millään tavoin voimaa tuomaria kohti tai joka aiheuttaa tuomarin loukkaantumisen.

Saadun selvityksen perusteella on riidatonta, että pelaaja törmää kiekottomassa tilanteessa ottelun toiseen linjatuomariin aiheuttaen linjatuomarin voimakkaan kaatumisen. Kurinpitoryhmä toteaa, että erotuomarin koskemattomuuden turvaamiseen tulee suhtautua erityisen suurella vakavuudella ja huolellisuudella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelaajien tulee välttää kaikin keinoin kontaktit erotuomarin kanssa. Vaikka yhteentörmäystä ei asiassa saadun selvityksen perusteella voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Vastaavanlaisiin rikkeisiin liittyvä alhainen puuttumiskynnys huomioiden kurinpitoryhmä katsoo, että teosta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu huomioiden Peliittojen Pasi Kouvalaiselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus. Kouvalainen kärsi pelikiellon 18.1. väliaikaisen pelikiellon ollessa voimassa.

Tilanne tapahtui lähetyskuvan ulkopuolella, joten tilanteesta ei ole videokuvaa saatavilla.


---
Julkaisija: