Hermeksen Harjulle 1 ottelu ja Ketterän Niemelle 3 ottelun pelikielto

9.12.2019
Hermeksen Harjulle 1 ottelu ja Ketterän Niemelle 3 ottelun pelikielto

Molemmille pelaajille tuomittiin 5+20 tappelusta 6.12. pelatussa Ketterä - Hermes ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus.

Asiassa saadun selvityksen mukaan Hermeksen Heikki Harju ja Ketterän Valtteri Niemi ajautuvat Ketterän puolustusalueella kiekottomassa tilanteessa fyysiseen yhteenottoon, jossa he lyövät paljain nyrkein useita kertoja toisiaan ennen Harjun kaatumista jäähän ja tätä välittömästi seurannutta linjatuomarin väliintuloa. Näin kyse on molempien pelaajien osalta edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittamasta tappelusta, ja siten rikkeestä, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa huomioon, että tilanteessa Niemi lyö kerran jäähän kaatunutta ja siten puolustuskyvytöntä Harjua pään seudulle. Kurinpitoryhmä katsoo iskun olleen vaarallinen ja heijastaneen vastustajan kunnioituksen puutetta. Tämä seikka korottaa Niemen lisärangaistusta yhdellä ottelulla. Lisäksi Niemen kohdalla on otettu huomioon, että hänelle on kaudella 2018-19 (21.1.2019) määrätty lisärangaistus nimenomaisesti tappelusta. Mestiksen kurinpitolinjausten mukaisesti tämä korottaa nyt määrättävää lisärangaistusta niin ikään yhdellä ottelulla.

Edellä todettu huomioiden Hermeksen Heikki Harjulle määrätään yhden (1) ottelun ja Ketterän Valtteri Niemelle kolmen (3) ottelun lisärangaistukset.


---
Julkaisija: