RoKin Stadelille ja TUTOn Niemiselle kolmen ottelun pelikiellot

26.11.2019
RoKin Stadelille ja TUTOn Niemiselle kolmen ottelun pelikiellot

RoKin Riley Stadelille ja TUTOn Ville Niemiselle kolmen ottelun pelikiellot. Molemmille tuomittiin 5+20min. tappelusta 23.11. pelatussa ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 141 kohdan määritelmän mukaan tappelussa pelaaja useasti lyö vastustajaa pelitilanteessa, vihellyksen jälkeen tai milloin tahansa pelin aikana pitkittyneessä pelaajien yhteenotossa. Edelleen kohdan 141 i mukaan kaikille pelaajille, jotka osallistuvat tappeluun, tuomitaan ottelurangaistus.

Pelaajille on tuomittu jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus väkivaltaisuudesta. Kuvatallenteen perusteella pelaajat hakeutuvat selkeässä yhteisymmärryksessä fyysiseen yhteenottoon riisuen ensin hanskansa ja kypäränsä, ja iskien useaan otteeseen paljain nyrkein toisiaan pään / ylävartalon seudulle. Näin kyseessä on molempien pelaajien osalta edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama tappelu, ja siten rangaistava teko, josta tulee tuomita ottelurangaistus. Saadun selvityksen mukaan pelaajat ovat sopineet tappelun aloittamisesta tilannetta edeltävän aloituksen yhteydessä. Näin tekoa ei voida pitää millään tapaa spontaanina, mikä puolestaan otetaan huomioon korottavana tekijänä asian seuraamusharkinnassa. Kokonaisuutena kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin lajiin kuulumaton, että siitä tulee määrätä useamman ottelun lisäseuraamus.

Edellä todettu huomioiden TUTO Hockeyn Ville Niemiselle ja RoKi Hockeyn Riley Stadelille määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistukset.


---
Julkaisija: