IPK:n Valtteri Parikalle kahden ottelun pelikielto

25.11.2019
IPK:n Valtteri Parikalle kahden ottelun pelikielto

IPK:n Valtteri Parikalle kahden ottelun pelikielto. Parikalle tuomittiin 5+20min. päähän kohdistuneesta taklauksesta 22.11. IPK - Ketterä ottelussa.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa, millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Samaisen sääntöpykälän II kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa IPK:n Valtteri Parikka taklaa puhtaasti vastustajan pelaajaa keskialueella. Taklauksen jälkeen Parikka kaatuu osin taklatun pelaajan päälle. Saadun selvityksen (erotuomariraportti, otteluvalvojan raportti) mukaan Parikka on kaaduttuaan painanut voimalla poikittaisella mailalla jäässä makavaa vastustajaa pään / niskan seudulle. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän tai niskan alueelle kohdistuva taklaus, ja siten rangaistava teko. Osumakohta ja tilanteessa käytetty voima huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että teko kohdistuu kiekottomaan ja sinänsä puolustuskyvyttömään pelaajaan.

Edellä todettu huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.


---
Julkaisija: