Hengenpelastajaliigassa huimat 250 luovutuskertaa ensimmäisen kuukauden aikana

12.11.2019
Hengenpelastajaliigassa huimat 250 luovutuskertaa ensimmäisen kuukauden aikana

Veripalvelun logot koristavat Mestis-joukkueiden kypäriä (Kuva: Shaun Duncan)

Hengenpelastajaliigan ensimmäinen sarjataulukko on julkaistu.

Mestiksen ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan ensimmäinen sarjataulukko on julkaistu. Ensimmäisen kuukauden aikana Mestis-yhteisö on käynyt luovuttamassa verta yhteensä jo huimat 250 kertaa. Tämän myötä on pystytty auttamaan mahdollisesti jopa 750 potilasta.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme "sarjapistettä" perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta.

Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.


HENGENPELASTAJALIIGAN SARJATAULUKKO:

Joukkue

Luovutuskerrat

Pisteet

TUTO Hockey

112

336

KOOVEE

50

150

RoKi

18

54

IPK

16

48

Hokki

14

42

KeuPa HT

12

36

K-Vantaa

10

30

Ketterä

5

15

Peliitat

4

12

Jokipojat

4

12

Hermes

3

9

SaPKo

2

6---
Julkaisija: