TUTO nousi voittoon kolmen maalin tappioasemasta - Myös Hermes, KOOVEE ja Ketterä voittoihin

1.11.2019
TUTO nousi voittoon kolmen maalin tappioasemasta - Myös Hermes, KOOVEE ja Ketterä voittoihin

Kuva: Shaun Duncan

TUTO nousi lopulta jatkoaikavoittoon kotikaukalossaan SaPKoa vastaan. Perjantai-illan muut voittajat Hermes, KOOVEE ja Ketterä.

HERMES - ROKI 6-1

Kotijoukkue Hermes piti pisteet Kokkolassa selvin loppulukemin 6-1. Hermeksen maalintekijät illan ottelussa olivat Riku Sihvonen, kahdesti osunut Ville Saloranta, Oskari Kantola (uran 1. Mestis-maali), Jerry Sammalisto, sekä Heikki Harju. Jerry Sammaliston 4-0-maali oli yksi kauden erikoisimmista osumista. Kiekko kimposi RoKin maalin katolle ja sieltä Sammalisto napautti kiekon ilmaan. Lopulta kiekko pomppi RoKin pelaajasta verkon perille. Videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. RoKin illan ainoasta maalista vastasi, kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut, Ville Heikkinen.

HOKKI - KOOVEE 0-4

KOOVEE oli tyly vierailija Kajaanin perjantai-illassa. Miro Nalli aloitti vieraiden maalinteon ja Jesper-Juhani Ilvessuo viimeisteli tarkalla laukauksellaan 2-0-lukemat avauserän jälkeen. Toisessa erässä Joona Tolvanen lisäsi KOOVEEn johtoa ja viimeisen niitin ottelun lopulla löi Mestiksen lokakuun all stars-kentälliseen valittu puolustaja Jimi Kuronen tyhjään maaliin. Eetu Mäkiniemelle nollapeli irtosi 23 torjunnalla.

PELIITAT - KETTERÄ 2-4

Ketterä nappasi täyden pistepotin Heinolasta Peliittojen vieraana. Avauserän maalista vastasi vieraiden Samuli Tanhua ja toisessa erässä Peliittojen Aapo Ahola tasoitti ottelun. Kolmannessa erässä Ketterä siirtyi kahden maalin johtoon kahdella nopealla osumalla. Ensin osui Joel Olkkonen ja hetkeä myöhemmin Nicklas Nousiainen. Ottelu sai vielä jännittävän lopun, kun kotijoukkue onnistui kaventamaan lukemat 2-3:een ajassa 57:01. Kauden seitsemännen maalinsa viimeistellyt Sebastian Sjöholm löi loppulukemat tyhjiin 50 sekuntia ennen päätössummeria. Peliittojen maalivahti Jasper Patrikainen torjui ottelussa yhteensä 46 kertaa (15+20+11).

TUTO - SAPKO 6-5 JA

Marli Areenalla tarjoiltiin jälleen kiekkoviihdettä tehtaan takuulla koko rahan edestä. Kärkipään kamppailuun SaPKo sai äärimmäisen hyvän alun ja näytti menevän menojaan, kun tilanne oli jo 0-3 reilun 13 min. pelin jälkeen. Tuomo Viitasalo laukoi ensimmäisen, Juuso Walli toisen ja Matias Lainio (2+1) kolmennen osuman. Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla.
Kolmannen takaiskun jälkeen TUTO vaihtoi maalille Samu Lonkilan ja tämän jälkeen kotijoukkue sai paremmin pelin juonesta kiinni. Vielä ensimmäisen erän aikana Niko Ahoniemi ohjasi Oskari Siikin toimituksen maaliin ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin 1-3-lukemista.
Lokakuussa kuukauden Mestis-tulokkaaksi valittu Lassi Vanhatalo viimeisteli ottelun seuraavan osuman. Noin kuusi minuuttia myöhemmin pässipaitojen Tatu Vihavainen vei komealla yksilösuorituksella vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi maali Lassi Vanhatalon toimesta ylivoimalla.
Kolmannessa erässä oli isäntien vuoro mennä ottelussa johtoon ensimmäistä kertaa, kun ensin Karri Forsblom yllätti laukauksellaan Oskari Salmisen ja Juho Mäkelä ohjasi Mikke Levon laukauksen verkon perille. Mäkelän maalin jälkeen oli SaPKon vuoro vaihtaa maalivahtia ja maalille luisteli Roope Urpolahti. Kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä pistepörssiä johtava Matias Lainio löi lukemiksi 5-5.
Jatkoajalla molemmilla oli tilaisuutensa. SaPKon taitokaksikko Vihavainen-Lainio pääsi 2-0-hyökkäykseen, mutta TUTO-maalilla erinomaisesti pelannut Samu Lonkila kaappasi kiekon hanskaansa. Seuraavassa vaihdossa Oskari Siiki (1+2) ratkaisi ottelun Juho Virtasen ja Jere Karlssonin (0+3) esityöstä.


---
Julkaisija: