Miika Heikkilälle yhden ottelun pelikielto

28.10.2019
Miika Heikkilälle yhden ottelun pelikielto

KOOVEEn hyökkääjä Miika Heikkilälle on tuomittu yhden ottelun pelikielto. Heikkilälle tuomittiin 5+20 min.(pelirangaistus) keihästämisestä 26.10. pelatussa ottelussa Ketterää vastaan.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 161 kohdan mukaan keihästys on teko, jossa pelaaja pistää vastustajaa tai yrittää pistää vastustajaa mailan lavan kärjellä joko yhdellä kädellä tai kahdella kädellä pidetyllä mailalla. Samaisen säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka keihästää vastustajaa, tuomitaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus. Edelleen säännön iii kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa keihästämällä, tuomitaan ottelurangaistus.

Tilanteessa KOOVEE:n Miika Heikkilä ja Ketterän pelaaja taistelevat kiekosta Ketterän puolustusalueen kulmauksessa. Ketterän pelaaja työntää KOOVEE:n Heikkilää pois kiekosta, jonka jälkeen Heikkilä huitaisee tuntuvalla voimalla kohti vastustajan pelaaja siten, että mailan lavan kärki osuu vastustajaa nivusten alueelle. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntöpykälän tarkoittama keihästys ja siten rangaistava teko, josta tulee tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus. Vaikka pelaajan tarkoitus olisi ollut nostaa vastustajan mailaa, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen, iskun voima ja osumakohta huomioiden, siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein KOOVEE:n Miika Heikkilälle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija:

#9
Miika Heikkilä
KOOVEE