Lauantain vaiherikas kierros - Murskavoitto ja tiukkoja vääntöjä

19.10.2019
Lauantain vaiherikas kierros - Murskavoitto ja tiukkoja vääntöjä

Hokin kultakypärä Jarkko Harjula nousi Mestiksen pistepörssin kärkeen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Lauantain vaiherikkaalla kierroksella voitot nappasivat IPK, Jokipojat, TUTO, Hokki sekä Ketterä. Kierroksella nähtiin myös monta uran ensimmäistä Mestis-maalia.

IPK - ROKI 3-2

Kankaan montussa nähtiin tiukka lauantai-illan kamppailu. Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun ja oli avauserän jälkeen jo 3-0-johtoasemassa Janne Katosalmen ja kahden Ville Sippalan maalin turvin. RoKi nousi maalin päähän toisessa erässä. Maalintekijöinä Miro Lehtimäki sekä Viljami Wacklin. Kolmannessa erässä ei lisämaalejä nähty, joten pisteet jäivät Iisalmeen. Tuomas Tolonen IPK:n maalilla torjui 27 kertaa ja RoKin Paavo Hölsä nappasi 36 torjuntaa.

KIEKKO-VANTAA - HOKKI 4-5

Tasaista vääntöä todistettiin myös Vantaan Trio Areenalla. Joukkeet iskivät maaleja vuorotellen aina kolmannen erän viimeisille hetkille asti. Voittomaalin viimeisteli lopulta kajaanilaisten Heikki Klemetti ajassa 58:58. Ottelussa nähtiin kolme Mestis-uran ensimmäistä maalia. Lohipaidoista ensimmäiset Mestis-maalinsa viimeistelivät Miika Heiskari sekä Jesse Holopainen. Hokista maalinteon ensikertalainen Mestis-kaukaloissa oli puolestaan kolmannessa erässä osunut Miko Kilpeläinen. Kiekko-Vantaan kaksi muuta maalia viimeisteli Harri Kainulainen. Hokin muut maalit viimeisteli Tuomas Ahtonen, Mestiksen pistepörssin kärkeen noussut Jarkko Harjula sekä Tuomas Komulainen.

PELIITAT - TUTO 2-10

TUTO murskasi Peliitat Heinolassa viimeistelemällä kaksinumeroiset luvut taululle. Peliitat pysyi kyydissä toisen erän puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen maaliverkkoa heiluttivat vain turkulaiset. TUTOn tehomiehiä lauantaina olivat, tulokkaiden pistepörssin kärkinimi Lassi Vanhatalo (1+3), kahdesti maalinteossa onnistunut Niko Ahoniemi sekä kolme syöttöpistettä saalistanut Juho Virtanen. Karri Forsblom laukoi ottelussa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

JOKIPOJAT - KOOVEE 7-4

Joensuussa sattui ja tapahtui ja viihdettä tarjottiin takuulla koko rahan edestä. Avauserässä nähtiin yksi maali, jonka viimeisteli KOOVEEn Otto Mäkinen. Toisen kaksikymppisen aikana maaleja nähtiinkin sitten peräti kuusi kappaletta. Kotijoukkue Jokipojilta Wiljami Kupiainen, Santeri Salmela ja Tuomas Siironen viimeistelivät kaikki ensimmäiset Mestis-maalinsa ja Joonas Larinmaa tämän kauden ensimmäisen osumansa. Roby Järventie ja Otto Mäkinen olivat vieraiden maalintekijät toisessa erässä. Kolmannessa erässä esiin astui ärjypaitojen kapteeni Esa Lehikoinen viimeistelemällä kaksi osumaa. Lehikoisen maalien välissä Erik Ahopelto kavensi, mutta joensuulaisten kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto irtosi lopulta 7-4-lukemin, kun Jaakko Kuusisto laittoi viimeisen osuman tyhjään maaliin.

HERMES - KETTERÄ 2-5

Muita otteluita myöhemmin startannut kamppailu päättyi vieraiden voittoon. Ketterä latoi ensimmäisen viiden minuutin aikana kaksi ylivoimamaalia Roope Mäkitalon ja Valtteri Lipiäisen toimesta. Hermes kavensi Jerry Sammaliston ensimmäisellä Mestis-maalilla avauserän päätöslukemiksi 1-2. Toisen erän viimeisellä minuutilla Mikko Haaparanta lisäsi vieraiden johtoa ja kolmannessä erässä Ketterän Sebastian Sjöholm osui alivoimalla. Reko Tornberg kavensi vielä Hermeksen pelatessa ilman maalivahtia. Loppulukemat niittasi Ketterän Henry Maarnela tyhjään maaliin.


---
Julkaisija: