IPK ja Iisalmen kirjasto aloittavat yhteistyön joka kannustaa lukemaan

15.10.2019
IPK ja Iisalmen kirjasto aloittavat yhteistyön joka kannustaa lukemaan

Kuva: IPK

Iisalmen Peli-Karhut ja Iisalmen kirjasto aloittavat tällä kaudella yhteistyökampanjan, joka kannustaa lukemaan.

Lukeminen ja lukutaito on laskenut lasten ja nuorten parissa hälyttävästi, erityisesti pojilla. Iisalmen kaupunginkirjasto ja IPK haluavat kantaa tässä koko yhteiskuntaan vaikuttavassa asiassa kortensa kekoon ja kannustavat kampanjalla "Karhut kirjastossa – lukemisen puolesta" kaikkia tarttumaan kirjaan ja vierailemaan kirjastossa. Peli-Karhujen edustusjoukkue kävi alkusyksystä tutustumiskäynnillä Iisalmen kirjastosta ja yllättyi kirjaston monipuolisuudesta:

- Tulimme koko joukkueella kirjastoon ja kirjasto yllätti meidät täysin. Kirjasto on todella monipuolinen ja viihtyisä ajanviettopaikka, kertoo IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola.

Peli-Karhujen ja kirjaston yhteistyö on osa AVI:n rahoittamaa Lukukuntoon -hanketta. Sen tavoitteena on kokeilla uusia toimintatapoja, joilla lukemista voidaan edistää.

- Nuorille pojille esikuvat ovat tärkeitä ja heille Peli-Karhujen edustuksen pelaajat ovat hyviä esimerkkejä ja esikuvia. Meille he ovat erinomainen yhteistyökumppani, iloitsee vastaava kirjastonhoitaja Tuija Sirviö-Lappalainen.

Kirjasto kokeilee kampanjan aikana myös uutta toimintaa: asiakkaiden lainattavaksi hankitaan kaksi kausikorttia IPK:n peleihin. Kortteja ei voi varata, eikä niitä saa uusia. Laina-aika on 7 vrk.

Lue lisää aiheesta IPK:n KOTISIVULTA.


---
Julkaisija: