Tasainen perjantaikierros - Kolme peliä jatkoille

11.10.2019
Tasainen perjantaikierros - Kolme peliä jatkoille

Kuva: Jarno Hietanen

Perjantaina pelattiin äärimmäisen tasainen kierros. Kolmessa ottelussa voittaja haettiin jatkoilta ja kaksi muuta ottelua ratkesivat maalin erolla varsinaisella peliajalla.

IPK - HOKKI 3-2 JA

Kauden ensimmäisessä viitostien derbyssä kotijoukkue IPK siirtyi nopeasti 2-0-johtoon Timi Lahtisen ja Ville Sippalan maaleilla. Hokki onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin iskemällä maalin toisessa sekä kolmannessa erässä. Hokin maalareina Sami Tamminen ja Jarkko Harjula, jotka saalistivat myös syöttöpisteet toistensa maaleihin. Jatkoajalla ottelun ratkaisun niitasi Janne Katosalmi ajassa 63:15.

Jokipojat - KeuPa HT 3-4

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin viisi, koko ottelun seitsemästä maalista. Avauserän jälkeen isännät johtivat ottelua 3-2. Toisessä erässä keuruulaiset kuitenkin kampesivat tasoihin ja ohi Riku Tiaisen sekä Janne Kumpulaisen osumilla. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten kolme pistettä lähti KeuPa HT:n matkaan.
Ottelun avauserässä KeuPa HT:n Valtteri Kakkonen viimeisteli uransa ensimmäisen Mestis-maalin. Jokipoikien maalivahti Kasperi Kotkaniemi torjui ottelussa yhteensä 13 kertaa (6+4+3), kun taas KeuPa HT:n Nico Viksten joutui venymään kiekon eteen 38 kertaa (12+13+13).

Kiekko-Vantaa - RoKi 3-4 JA

RoKi nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ja arvokkaat kaksi pistettä Vantaan vierailulta. Rovaniemeläisten maalit varsinaisella peliajalla viimeistelivät kahdesti osunut Antti Järvelä sekä Olli Iisakka. Lohipaitojen maalit olivat puolestaan Joonas Valkosen, uran ensimmäisen Mestis-maalin tehneen, Oliver Kiljusen sekä Samuel Sikstuksen käsialaa. Jatkoajalla sankariksi nousi RoKin kultakypärä Olli-Matti Järvelä. Maaliin syöttöpisteen ansainnut Kasper Elo nakutteli ottelussa kolme syöttöpistettä.

Peliitat - KOOVEE 4-5

Heinolassa paukuteltiin yhteensä yhdeksän maalia. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue siirtyi 2-0-johtoon. Avausmaalin teki Matias Mustonen ja Peliittojen toisen Samu Kaasinen, joka oli yksi monista uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa perjantaina viimeistelleistä pelaajista. Ensikertalaisia Mestis-maalinteossa olivat myös KOOVEEn Roby Järventie ja Juho Jokiharju. Järventie osui myös toistamiseen ottelun aikana. Tiukka taistelu päättyi varsinaisella peliajalla sarjakärki KOOVEEn 5-4-voittoon. Eetu Mäkiniemi tamperelaisten maalilla koppasi ottelussa 40 torjuntaa.

SaPKo - Ketterä 2-3 JA

Back-to-back peleissä viikonlopun aikana toistensa tasoa mittaavat SaPKo ja Ketterä tarjoilivat tiukan ja viihdyttävän ottelun Talvisalossa. Ketterän Arttu Rämö (2+1) viimeisteli kaksi osumaa ja kotijoukkueen Toni Henttonen teki itse yhden ja oli järjestämässä Joonas Savolaisen maalia. Ottelun ratkaisu syntyi Aku Kestilän komealla suorituksella ajassa 60:43. Arttu Rämölle ja Joel Olkkoselle syöttöpisteet Ketterän voittomaaliin.

Mestis ottelut jatkvat lauantaina 12.10. neljällä ottelulla. Otteluohjelman löydät TÄSTÄ.


---
Julkaisija: