TUTOn Mikke Levolle kahden ottelun pelikielto

8.10.2019
TUTOn Mikke Levolle kahden ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Mikke Levolle kahden ottelun pelikielto. Lisärangaistus on tuomittu polvitaklauksesta.

Mikke Levolle tuomittiin 2 min. kampituksesta 5.10. Jokipojat - TUTO ottelussa ajassa 48:41.Otteluvalvoja on saattanut asian Mestiksen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi. Otteluvalvojan näkemyksen mukaan tilanteesta olisi tullut tuomita iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan säännön 153 polvitaklaus on tilanne, jossa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus taikka ottelurangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Saadun selvityksen perusteella tilanteessa Jokipoikien pelaaja pelaa kiekkoa yhdellä kosketuksella eteenpäin noin punaviivan tasalla. Välittömästi pelaajan pelattua kiekon ylöspäin taklaa TUTO Hockeyn Mikke Levo tätä. Kontakti itsessään kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta.

Juuri ennen kontaktia Jokipoikien pelaaja pyrkii harhautusliikkeellä väistämään taklauksen. Tällöin Levo laittaa painopistettään oikealle ojentaen oikeaa polveaan ulospäin. Vaikka Levon tarkoitus on ollut suorittaa taklaus ylävartalollaan vastustajan ylävartaloon, osuu hän nimenomaisesti ojennetulla polvellaan vastustajan jalkaan. Näin kyseessä on sääntökirjan 153 kohdan mukaan polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa, että pelaaja on lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka polvella taklaamista ei tässä tilanteessa voida pitää tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun velvoitteen. Edellä todettu ja kontaktin voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Seuraamusharkinnassa kurinpitoryhmä on puolestaan ottanut huomioon polvitaklauksiin liittyvän merkittävän loukkaantumisriskin.

Edellä mainituin perustein TUTO Hockeyn Mikke Levolle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.


---
Julkaisija:

#40
Mikke Levo
TUTO Hockey