Talonmiehen show käänsi ottelun Rovaniemellä

4.10.2019
Talonmiehen show käänsi ottelun Rovaniemellä

Kuva: Darren Rose

Perjantai-illan kierrokselta ei puuttunut viihdettä eikä draamaa. Jokaisella paikkakunnalla ladottiin vähintään viisi maalia.

HOKKI - PELIITAT 5-1

Kajaanissa Hokki otti kauden toisen kotivoittonsa kukistamalla Peliitat 5-1 kovan taistelun jälkeen. Ottelun kulusta kertoo jotain se, että Hokin maalivahti Teemu Seppänen koppasi yhteensä 47 torjuntaa, kun taas kollegalle toisessa päässä kertyi vain 16 torjuntaa. Kaksi kotijoukkueen maaleista syntyi tyhjään maaliin heinolalaisten yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia. Hokin tehomiehenä hääri kultakypärä Jarkko Harjula, joka kirjautti tililleen tehopisteet 2+2.

KETTERÄ - TUTO HOCKEY 4-1

Tappioitta Imatralle matkustanut TUTO Hockey joutui taipumaan Ketterälle perjantai-illan ottelussa. Tasainen kamppailu kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi maalein 4-1. Ketterän maalintekijöinä Ville Paalanen, Marlo Koponen, Arttu Rämö sekä Sebastian Sjöholm tyhjiin pelin loppuhetkillä. TUTOn ainokaisen pyssytti Jonne Jantunen ylivoimalla. Santeri Lipiäinen Ketterän maalilla oli voiton takuumiehenä 34 torjunnallaan.

KeuPa HT - KOOVEE 6-1

Keuruulla kotijoukkue KeuPa HT kaatoi sarjakärjessä perjantain kierrokselle lähteneen Tampereen ylpeyden KOOVEEn. Keuruulaisten viimeistelyvoima jakautui laajalle rintamalle, sillä kaikki kuusi maalia syntyi eri pelaajien toimesta. Parhaina pistemiehinä tehot 1+1 saalistaneet Janne Kumpulainen ja Justus Mikkonen.

RoKi - IPK

Rovaniemellä nähtiin huima draaman kaari. Vierasjoukkue IPK siirtyi johtoon Lauri Huhdanpään kauden neljännellä maalillaan, mutta tämän jälkeen maalinteosta vastasi kotijoukkue neljästi peräkkäin. Olli-Matti Järvelä, Eemeli Piippo, Samu Paajanen ja Olli Iisakka veivät RoKin jo turvallisen tuntuiseen 4-1-johtoon. Peli-Karhut kavensivat kuitenkin vielä toisen erän aikana Timi Lahtisen ohjausmaalilla taukolukemiksi 4-2.
Kolmannen erän puolivälistä alkoi Ilkka "Talonmies" Pikkarainen-Show. IPK nousi maalin päähän Pikkaraisen laukomalla ylivoimamaalilla ajassa 40:57. Tasoitusmaali syntyi minuutti ja 19 sekuntia ennen täyttä aikaa Pikkaraisen toimesta, kun IPK pelasi kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Viime lauantaina Pikkarainen tasoitti ottelun Heinolassa ja sen jälkeen IPK voitti pelin jatkoajalla. Tällä kerralla ei tarvittu edes jatkoaikaa, sillä ratkaisu syntyi varsinaisen peliajan puitteissa ajassa 59:41. Ja kyllä, maalintekijänä jälleen Ilkka Pikkarainen. "Talonmies" saalisti ottelussa tehot 3+1. Mestiksen pistepörssin kärkipaikan itselleen kaapannut Lauri Huhdanpää vietti myös neljän pisteen iltaa 1+3 tehoilla. Saku Kinnuselle ottelussa 3 syöttöpistettä. RoKin paras pistemies oli Olli-Matti Järvelä tehoin 1+1 sekä Samuli Rahikainen kahdellä syöttöpisteellään.

SaPKo - Kiekko-Vantaa 3-7

Kiekko-Vantaa otti kauden avauspisteensä vakuuttavalla voitolla SaPKosta. Lohipaidoilta löytyi ratkaisuvoimaa tasaisesti ja maalivahti Aleksanteri Heiskanen oli mies paikallaan torjumalla yhteensä 36 kertaa. Kiekko-Vantaan parhaina pistemiehinä Eetu Mäki (1+2), Aleksi Halme (1+1), Roope Reini (1+1) sekä Harri Kainulainen (1+1). Eemeli Räsänen viimeisteli ottelun loppuhetkillä tyhjään maaliin uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Mestis-ottelut jatkuvat lauantaina viidellä ottelulla.

Lauantain ohjelma (kaikki ottelut alkavat klo 17):

Hermes - Hokki
IPK - SaPKo
Jokipojat - TUTO
Kiekko-Vantaa - Ketterä
RoKi - Peliitat


---
Julkaisija: