Lassi Raitanen jatkaa Joensuussa - Erno Räsänen Jokipojat-paitaan

8.5.2019
Tämä uutinen on tuotu Mestiksen vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.

Jokipojat jatkavat aktiivista joukkueen rakentamista kahdella pelaajasopimuksella.

Ärjylaumassa jatkaa joensuulaisille jo tuttu puolustaja Lassi Raitanen. Uutena kasvona Jokipojissa nähdään hyökkääjä Erno Räisänen.

Raitanen aloittaa ärjypaidassa kolmannen peräkkäisen kautensa. Viime kaudella Raitanen sivusi omaa piste-ennätystään Mestiksessä, vaikka runkosarjasta jäi pelaamatta 13 ottelua pitkän pelikiellon sekä pienten loukkaantumisten vuoksi.

-Muistan Lassin jo Porvoosta, kun hän oli varsin kovapäinen nuori hyökkääjä. Sittemmin hänestä on kasvanut eturivin pakki Mestikseen ja mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Lassi on taitava ja jämäkkä puolustaja, kenellä on myös kova piste potentiaali. Olen tyytyväinen, että Lassi jäi Joensuuhun, vaikka vaihtoehtojakin hänelle tarjottiin muualta, päävalmentaja Joni Petrell paljastaa.

-Hyvät on fiilikset ja on erittäin kiva jatkaa täällä! Onhan Joensuusta tullut minulle tavallaan jo toinen koti. Lehikoisen Esan kanssa taidetaan olla tällä hetkellä vanhimmat pelaajat, joten meidän pitää toimia esimerkkinä ja näyttää suuntaa nuoremmille. Innolla odotetaan ensi kautta, Raitanen kommentoi.

Varkaudesta kotoisin oleva 21-vuotias Warkiksen kasvatti Erno Räisänen siirtyy Jokipoikiin Suomi-Sarjan mestari Kajaanin Hokista. Räisänen pelasi todellisen läpimurtokauden tehden yli piste per peli runkosarjassa, Playoffeissa ja Mestis-karsinnoissa. Mestistä Räisänen pelasi viime kaudella IPK:n riveissä kaksi ottelua.

-Erno on fyysisesti todella hyvässä kunnossa ja uskon, että me saamme hänestä erittäin luotettavan pelaajan ensisijaisesti alempiin ketjuihin. Hänen kehityksensä on ollut todella hurjaa viimeiset vuodet ja siitä hatunnosto Kajaaniin ja Jukka Niiraselle. Aina ei tarvitse olla niin sanottua leijonapolkua takana, että pelaaja voi ”breikata”. Urheilullisuus, kehittyminen ja halu pelata Jokipojissa ovat meille isoja arvoja ja se pitää paikkansa myös Ernon osalta, Petrell kuvailee.

-Odottavaisin mielin tullaan uuteen osoitteeseen. Olen kuullut paljon Jokipojista, että siellä tehdään paljon asioita oikein, joten Joensuussa on hyvä ottaa seuraava steppi uralle. Tulevaan kauteen lähdetään kehittämään itseä kokonaisvaltaisesti ja murtautumaan Mestis-tasolle, luisteluvoimaisena ja monipuolisena pelaajana itseään kuvaileva Räisänen kommentoi.


---
Julkaisija: Mestis