Valtteri Filppula palaa Jokereihin: "Minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto"

19.8.2024
Valtteri Filppula palaa Jokereihin: "Minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto"

Jokerit tiedotti maanantaina 19.8. pelaajasopimuksesta keskushyökkääjä Valtteri Filppulan kanssa. Filppula liittyy joukkueen vahvuuteen syyskuun ensimmäisellä viikolla ja pelaa ensimmäisen ottelunsa 17. syyskuuta kotiyleisön edessä.

Valtteri Filppulan kanssa tehty sopimus on kestoltaan vuoden mittainen, ja sen jatkoa tarkastellaan kausittain. Hänestä tulee samalla myös yksi Jokereiden omistajista. Osapuolet ovat sitoutuneet toisiinsa pitkällä aikavälillä.

Keskustelut Filppulan mukaantulosta käynnistyivät kesäkuussa. Hyökkääjä teki päätöksen peliuransa jatkamisesta ja tahtotilana oli pelata nimenomaan Jokereissa. Filppula edusti Jokereita pitkään ennen siirtymistään NHL:ään, jossa hän pelasi huimat 16 kautta ja yli 1 200 ottelua.

– Jokerit on ollut minulle äärimmäisen tärkeä seura, joten minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto. Tuntuu todella hyvältä, innoissani lähden kohti uutta kautta. Jokerit on auttanut minua urani aikana paljon. On hienoa palata, kommentoi Filppula.

– Odotan Jokereihin paluulta paljon, tavoitteet ovat kovat. Meillä on nuori joukkue ja paljon omia kasvatteja, mikä on hienoa. Haluan tehdä asiat mahdollisimman hyvin jäällä ja jään ulkopuolella, jotta saavutamme joukkueena asetetut tavoitteet. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan muita pelaajia ja joukkuetta mahdollisimman paljon. Ehkä joku saa jotain positiivista omaan peliinsä, se olisi todella hieno juttu myös minulle, Filppula päättää.

Kokonaisvaltaisena pelaajana tunnettu Filppula on pelannut viime vuodet menestyksekkäästi Sveitsin pääsarjassa HC Geneve-Servetten riveissä. Filppula liittyi harvinaiseen "kolmen kullan kerhoon" keväällä 2022. Tuolloin hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut urallaan Stanley Cupin, olympiakullan ja maailmanmestaruuden.

Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni korostaa tilanteen ainutlaatuisuutta.

– Urheilu on tarinoita ja ilman tarinoita ei ole urheilua. Olemme nyt saaneet Jokereiden tarinaan punaisen langan ja käsikirjoituksen, jollaista Suomessa ei ole aiemmin juurikaan nähty. Aina on olemassa pitkä lista asioita, joita toivotaan tai tavoitellaan – kyllä tämä on jokaisella listalla numero yksi. Tämä on Jokereiden uuden tulemisen kannalta parasta, mitä voi toivoa, Saarni summaa.

Sopimusosapuolet ovat tehneet pitkäaikaisen suunnitelman yhteisestä jatkosta.

– Meille oli tärkeää, että voimme tarjota Valtterille kokonaisvaltaisen paketin, joka jatkuu peliuran jälkeenkin. Sitoudumme toisiimme moneksi vuodeksi eteenpäin. Etenemme vuosi kerrallaan, ja ainakin ensimmäisen kauden ajan Valtterin rooli on pelaajana. Hänen sitoutumisestaan Jokereihin kertoo myös se, että hänen mukaantulo ei rasita meidän pelaajabudjettia lainkaan tulevalla kaudella, Saarni kertoo.

Urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki korostaa kokeneen pelaajan mukaantulon merkitystä niin urheilullisella puolella kuin seura- ja urheiluhistoriassa.

– Tämä on huikea mahdollisuus koko joukkueelle. Valtterin kaltaisen pelaajan mukaantulo tulee luomaan meille standardeja esimerkiksi työnteon ja voittamisen kulttuuriin. On selvää, että Valtteri tulee auttamaan joukkuetta pelillisesti ja auttaa meitä menestymään matkalla kohti tavoitteena olevaa liiganousua.

– Jokereiden historia on monivaiheinen ja -vivahteinen. Historiaan mahtuu paljon tärkeitä hetkiä ja tämä tulee ehdottomasti olemaan yksi niistä. Tämä on asia, josta tullaan puhumaan vielä vuosien jälkeenkin. Kyseessä on iso hetki koko suomalaisessa urheiluhistoriassa, päättää Yrjänheikki.

Katso Valtteri Filppulan paluuhaastattelu Jokereiden kotisivulta.


---
Published by: