Mestiksen otteluohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

10.6.2024
Mestiksen otteluohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Mestis-kausi 2024–25 polkaistaan käyntiin torstaina 12.9.2024 finaalien uusintaottelulla IPK – Ketterä.

Suomen viihdyttävin lätkä tekee jälleen paluun syyskuussa, kun kauden 2024–25 runkosarja käynnistyy torstaina 12.9. viime kauden finalistien kohtaamisella. Kauden avausottelussa hallitseva mestari Iisalmen Peli-Karhut nostaa historiansa ensimmäisen mestaruusviirin kattoon päivän ainoassa ottelussa hopeamitalisti Imatran Ketterää vastaan.

» Katso runkosarjan 2024–25 otteluohjelma

Muutokset otteluohjelmaan ovat vielä mahdollisia ennen kauden alkua sekä sen alkamisen jälkeen. Tiedotamme muutoksista erikseen.

Tulevalla kaudella Mestiksessä pelaa 10 joukkuetta. Runkosarja koostuu 245 ottelusta, ja viimeinen kierros ennen pudotuspelejä pelataan lauantaina 1.3.2025. Oman erityisen lisänsä kauteen 2024–25 tuovat Liigakarsinnat, jotka palaavat takaisin kotimaiselle kiekkokartalle pitkän tauon jälkeen.

Kaikki ottelut ovat katsottavissa tuttuun tapaan MTV Katsomo -palvelussa. Lisäksi MTV lähettää joka kuukausi MTV Sub -kanavalta vapaasti katsottavan Mestis-ottelun.

Näin pelataan kaudella 2024–25

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa yhteensä 49 ottelua. Pelit koostuvat 10 joukkueen viisinkertaisesta sarjasta sekä kahdesta viiden joukkueen välisarjasta (yksinkertaiset välisarjat). Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä putoamiskarsintoihin.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan kolme voittoa (pelataan paras viidestä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman joukkueen. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia.

Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä).

Liigakarsinta
Mestiksen mestari pelaa Liigakarsinnoissa keväällä 2025.

Mestiskarsinta
Ensimmäinen kierros pelataan otteluparina M 9.- M 10. paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Otteluparin voittaja säilyy Mestiksessä. Otteluparin häviäjä jatkokarsintaan Suomi-sarjan voittajan kanssa.

Jatkokarsinta pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 2025-26, häviäjä pelaa Suomi-sarjassa kaudella 2025-26. Mikäli muita muutoksia ei tapahdu, kaudelle 2025-26 siirtyy 10 joukkuetta.


---
Published by: