TUTOlle Mestislisenssi – pelaamistapa kaudelle 2024–25 julkaistu

17.5.2024
TUTOlle Mestislisenssi – pelaamistapa kaudelle 2024–25 julkaistu

Picture: Riku Laukkanen

Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitea kokoontui perjantaina 17.5. päättämään TUTO Hockey Oy:n Mestislisenssistä. TUTO Hockeyltä saatujen selvitysten mukaisesti lisenssikomitea totesi, että lisenssin ehdollisuuteen liittyneet selvitykset ja velvoitteet on hoidettu ja täten lisenssikomitea päätti, että TUTO Hockey Oy:n Mestislisenssiin liittynyt ehdollisuus poistetaan. Näin ollen kaudella 2024–25 Mestistä pelataan kymmenen joukkueen voimin.

Mestis-joukkueet 2024–25

Kokkolan Hermes
Kajaanin Hokki
Iisalmen Peli-Karhut
Helsingin Jokerit
Imatran Ketterä
KeuPa HT
Joensuun Kiekko-Pojat
Kiekko-Vantaa
RoKi
TUTO

Mestiksen pelaamistapa 2024–25

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa yhteensä 49 ottelua. Pelit koostuvat 10 joukkueen viisinkertaisesta sarjasta sekä kahdesta viiden joukkueen välisarjasta (yksinkertaiset välisarjat). Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä putoamiskarsintoihin.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan kolme voittoa (pelataan paras viidestä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen joukkueen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman joukkueen. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia.

Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä –järjestelmällä).

Liigakarsinta
Mestiksen mestari pelaa Liigakarsinnoissa keväällä 2025.

Mestiskarsinta
Ensimmäinen kierros pelataan otteluparina M 9.- M 10. paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Otteluparin voittaja säilyy Mestiksessä. Otteluparin häviäjä jatkokarsintaan Suomi-sarjan voittajan kanssa.

Jatkokarsinta pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 2025-26, häviäjä pelaa Suomi-sarjassa kaudella 2025-26. Mikäli muita muutoksia ei tapahdu, kaudelle 2025-26 siirtyy 10 joukkuetta.


---
Published by: