Nokian Pyry voitti Suomi-sarjan mestaruuden – kohtaa Mestis-karsinnassa Peliitat

27.3.2023
Nokian Pyry voitti Suomi-sarjan mestaruuden – kohtaa Mestis-karsinnassa Peliitat

Picture: Jari Mäki-Kuutti

Nokian Pyry juhlii miesten Suomi-sarjan mestaruutta vuonna 2023! Kalajoen JHT haki sunnuntaina 26.3. Nokialla pelatusta toisesta loppuottelusta 2–1-voiton mutta taipui 20-minuutin jatkoerässä 1–2-tappioon. Näin ollen sarjan avausfinaalin lauantaina maalein 5–3 voittanut Pyry juhlii sarjan mestaruutta voitoin 2–1. Sekä Pyry että JHT jatkavat kauttaan Mestis-karsinnoissa.

Mestaruuden ratkaisseessa jatkoerässä Pyryn suurimmat sankarit olivat Valtteri Mäkiviinikka ja Jesse Kylmäniemi.

Ensin Kylmäniemen viivaveto kimposi Mäkiviinikan kautta maaliin ohi JHT-vahti Elias Korpelan vieden Pyryn 1–0-johtoon ajassa 5.30. Pyry karkasi 2–0-johtoon ajassa 17.14. Mäkiviinikan pitkä avaus löysi Lassi Korpelan, joka karkasi Kylmäniemen kanssa 2–1-ylivoimahyökkäykseen. Lopulta Kylmäniemen terävä rannelaukaus Korpelan tarjoilusta painui tolpan kautta JHT-maaliin.

JHT:n Arttu Venäläinen kavensi rannelaukauksellaan pelin 1–2:een ajassa 18.22 vahvasti sunnuntaina esiintyneen Jarno Palolan syötöstä vieraiden pelattua kuudella viittä vastaan, mutta tasoitukseen asti ei sitkeiden kalajokisten viime hetkien kiri kuitenkaan lopulta kantanut. Ei, vaikka joukkue pääsi kavennusosumansa jälkeen pelaamaan vielä kuudella neljää vastaan.

– Nokialle mestaruuden halusimme ja sen saimme, hemmetin tyytyväisiä olemme. Kaikki mahdolliset Nokian kiroukset olemme tällä kaudella murtaneet, joten hyvältä tuntuu! Pyryn päävalmentaja Sakari Salmela tunnelmoi.

Pyry-luotsi antaa tunnustusta niin JHT:lle kuin myös HCIK:lle ja LeKille, jotka olivat Pyryn muut tämän kevään pudotuspelivastukset.

– Mikään sarja ei tullut helpolla meille, eikä oikeastaan edes yksikään peli. Olen ylpeä jätkistä, että pystyimme homman klaaraamaan. Ei se välttämättä koko ajan kaunista ollut, mutta voitto on se, mikä määrää!

Sunnuntain toisen finaalin osumista Nokialla vastasivat ottelun avausmaalin iskenyt kotijoukkueen Eetu Laukkanen ja JHT:n voittoon ja jatkoerään osumillaan nostaneet Niklas Murto ja Niko Himmanen.

Pyry kohtaa Mestis-karsinnoissa Heinolan Peliitat ja JHT Forssan Palloseuran. Pyryn ja Peliittojen välinen ottelusarja alkaa torstaina 30.3. Heinolassa, FPS ja JHT aloittavat sarjansa päivää aiemmin Forssassa. Paikka ensi kauden Mestikseen irtoaa neljällä voitolla.

– Tänään nautitaan ja ollaan ylpeitä, mutta jo maanantaina alamme miettiä jatkoa. Tämä oli ensimmäinen steppi, mutta tosissamme jatkamme tästä eteenpäin, Salmela puntaroi heti sunnuntain pelin jälkeen.

Mestis-karsinnat 2023

Peliitat – Pyry
To 30.3. klo 18.30 Peliitat – Pyry
La 1.4. klo 17.00 Pyry – Peliitat
Ma 3.4. klo 18.30 Peliitat – Pyry
Ti 4.4. klo 18.30 Pyry – Peliitat

Tarvittaessa:
Pe 7.4. klo 17.00 Peliitat – Pyry
La 8.4. klo 17.00 Pyry – Peliitat
Ma 10.4. klo 17.00 Peliitat – Pyry

FPS – JHT
Ke 29.3. klo 18.30 FPS – JHT
Pe 31.3. klo 18.30 JHT – FPS
La 1.4. klo 17.00 FPS – JHT
Ma 3.4. klo 18.30 JHT – FPS

Tarvittaessa:
Ke 5.4. klo 18.30 FPS – JHT
Pe 7.4. klo 17.00 JHT – FPS
La 8.4. klo 17.00 FPS – JHT


---
Published by: