Mestiksen pelaamistapa kaudella 2022-2023

12.8.2022
Mestiksen pelaamistapa kaudella 2022-2023

Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen nelinkertainen sarja (52 ottelua).

HK Zemgale osallistuu pudotuspeleihin, jos sarjasijoitus sitä edellyttää, mutta ei osallistu karsintoihin. HK Zemgale pelaa mahdolliset pudotuspelit Suomessa vastustajan kotikentällä.

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, sarjan kaksi viimeistä suomalaista joukkuetta osallistuu karsintaan.
Runkosarjan kuusi parasta suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.-10. sijoittuneet pelaavat villi kortti -kierroksen otteluparein 7.-10. ja 8.-9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee täten kaikkiaan 8 joukkuetta.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1.-8., 2.-7., 3.-6. ja 4.-5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä). Voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin. Välierien hävinneet joukkueet pelaavatrunkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaapronssia. Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (pelataan paras seitsemästä–järjestelmällä).

Mestiskarsinta

Jääkiekkoliiton liittohallituksen kokouksessa 28.2.2023 päätettiin muutoksista Mestiksen karsintoihin.

Mestiksen runkosarjan kaksi viimeistä suomalaista joukkuetta pelaavat karsinnoissa Suomi-sarjan kahden parhaan kanssa seuraavin otteluparein:

  • Mestiksen viimeinen suomalainen joukkue vs. Suomi-sarjan voittaja
  • Mestiksen toiseksi viimeinen suomalainen joukkue vs. Suomi-sarjan toiseksi sijoittunut joukkue

Ottelut pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Otteluparien voittajat saavat paikan Mestikseen kaudelle 2023–24. Sarjapaikka kaudeksi 2023–24 vaatii Mestiksen lisenssiehtojen täyttämisen kaikkien seurojen osalta.

Mestiksen otteluohjelman kaudelle 2022–23 löydät TÄÄLTÄ.


---
Published by: