IPK:n Samuel Timoselle yhden ottelun pelikielto

7.12.2021
IPK:n Samuel Timoselle yhden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

IPK:n Samuel Timoselle tuomittiin jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus rynätyksestä. Sääntökirjan 42.1. kohdan mukaan pelaajaa rangaistaan (ryntäyksestä), jos hän millään tavoin tahansa luistelee, hyppää tai ryntää vastustajan päälle. Samaisen sääntökohdan mukaan pelaajalle tuomitaan rangaistus, jos hän ryntää maalivahdin päälle tämän ollessa maalialueella. Suomen Jääkiekkoliiton kauden 2021-22 sääntöpoikkeusten mukaan ryntäyksestä voidaan tuomita pieni rangaistus 2 min., iso rangaistus ja pelirangaistus (5+PR) tai ottelurangaistus.

Tilanteessa IPK:n Samuel Timonen luistelee kovaa vauhtia kiekollisena hyökkäykseen kohti vastustajan maalia. Tilanteessa häntä paineistaa K-Espoon puolustajapelaaja. Saavuaessaaan vastustajan maalin Timonen törmää kovalla vauhdilla maalivahdin alueella olevaan vastustajan maalivahtiin aiheuttaen tämän iskeytymisen maalitolppaa vasten. Kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan vastustajan pelaajan paineistuksella ei ole tilanteessa sellaista ratkaisevaa merkitystä, etteikö Timosella olisi ollut toisintoimimismahdollisuutta. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama ryntäys ja siten rangaistava teko.

Vaikka kyseessä on sinänsä ns. normaali pelitilanne, jossa kiekollinen pelaaja pyrkii kohti vastustajan maalia ja sitä kautta maalintekotilanteeseen, katsoo kurinpitoryhmä Timosen laiminlyöneen velvoitteensa välttää kontakti maalivahdin kanssa. Kontaktin voimakkuus sekä tilanteeseen liittyvä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein IPK:n Samuel Timoselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: