FPS:n Bryce Martinille yhden ottelun pelikielto

23.2.2024
FPS:n Bryce Martinille yhden ottelun pelikielto

21.2. Kiekko-Vantaa – FPS

Taustaa

Pelaajan lisärangaistus on määrätty sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Otteluvalvoja on saattanut asian kurinpitoryhmän käsiteltäväksi. Asia koskee pelaajan kommunikointia ja toimintaa tuomaristoa kohtaan ottelun jälkeisessä ruokailutilaisuudessa, jossa on ollut sekä joukkueiden että tuomariston edustajia.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 39.1. kohdan mukaan pelaajan, maalivahdin, valmentajan tai joukkueen toimihenkilön ei pidä haastaa ja kyseenalaistaa tuomarin päätöksiä ennen ottelua, sen aikana tai sen jälkeen, jäällä tai sen ulkopuolella niin kauan kuin hän on hallissa tai sen yhteydessä olevissa tiloissa. Pelaajan, maalivahdin, valmentajan tai joukkueen toimihenkilön ei pidä esiintyä epäurheilijamaisesti sisältäen, mutta ei rajoittuen, säädytön, rienaava tai loukkaava kielenkäyttö tai eleet, henkilökohtaiset kommentit, joiden tarkoituksena on heikentää tuomarin asemaa tai tuomion kiistämisen jatkaminen sen jälkeen, kun hänen on käsketty lopettaa kyseinen käytös tai sen jälkeen, kun häntä on rangaistu tällaisesta käytöksestä.

Saadun selvityksen mukaan pelaaja on ottelun jälkeisessä ruokailutilaisuudessa tuonut omat käytetyt astiansa tuomariston pöytään, jättänyt ne siihen ja esittänyt ironiseksi tulkittavan kommentin. Kurinpitoryhmä katsoo, ettei teko ole perusteltavissa yksinomaan huumorina. Kurinpitoryhmä arvioi pelaajan toiminnan olleen epäasiallista ja poikkeavan siitä, miten tuomaristoa kohtaan tulee kaikissa tilanteissa käyttäytyä. Kurinpitoryhmä katsoo, että asiassa tulee määrätä lisäseuraamus.

FPS:n Bryce Martinille määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: