TUTOn Jouni Virpiölle yhden ottelun toimintakielto

13.2.2024
TUTOn Jouni Virpiölle yhden ottelun toimintakielto

Johtopäätökset

Kurinpitovaliokunta katsoo asiassa olevan riidatonta, että Aatu Aarnio on pelannut TUTO Hockeyn Mestis-joukkueessa otteluissa Hermes - TUTO Hockey (19.1.), TuTo Hockey - FPS (24.1.), TUTO Hockey – JoKP (2.2.) ja K-Vantaa -TUTO Hockey (3.2.).

Kilpailusääntöjen (kohta 5.1.) mukaan Miesten Mestiksessä, Suomi-sarjassa ja U20 SM-sarjassa sekä Naisten Liigassa pelaajien on suoritettava Suomen Urheilun ja Eettisen Keskuksen (SUEK) Puhtaasti Paras- ja Reilusti Paras -verkkokurssit hyväksytysti saadakseen edustusoikeuden näihin sarjoihin.

Aatu Aarnio ei ollut suorittanut em. SUEK:n kursseja ennen edellä mainittuja otteluita.

Kurinpitovaliokunta katsoo, että Aatu Aarnio ei ole ollut edustuskelpoinen tarkastelussa olevissa otteluissa, koska hänellä oli suorittamatta kilpailusääntöjen kohdassa 5.1. mainitut Puhtaasti Paras- ja Reilusti Paras -verkkokurssit.

Seuraamukset

Arvioitaessa rangaistusta tulee ensisijaisesti arvioida rikkeen vakavuutta. Pelaajien peluuttaminen ilman edustusoikeutta on vakavimpia edustusoikeusrikkomuksia ja niihin tulee suhtautua vakavasti. Kilpailusääntöjen mukaan seura on vastuussa siitä, että ottelupöytäkirjaan merkityt pelaajat ovat edustuskelpoisia. Kurinpitovaliokunta katsoo, että joukkueiden toimihenkilöiden tulisi tuntea kilpailusäännöt näiltä osin. Epäselvissä tilanteissa onkin asia tarkastettava kilpailusäännöistä tai käännyttävä viime kädessä Jääkiekkoliiton toimihenkilöiden puoleen.

Edustusoikeusrikkeiden rangaistuskäytäntö on vakiintunut seuraavanlaiseksi: rikkonutta seuraa rangaistaan sakolla, joukkuetta pistemenetyksellä tai häviämisseuraamuksella sekä edustuskelvottomana pelatun ottelun pöytäkirjan allekirjoittajaa kilpailukielloilla.

Kilpailusääntöjen kohdan 5.1. kiistattomasta rikkomisesta huolimatta kurinpitovaliokunta katsoo, että kyseisten kurssien suorittamatta jättäminen ennen ensimmäistä Mestis-ottelua ei ole sellainen edustusoikeusrike, jonka seurauksena joukkuetta rangaistaisiin pistemenetyksellä tai häviämisseuraamuksella.

Seuralle TUTO Hockey Oy määrätään 700 euron sakko edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta neljässä ottelussa.

TUTO Hockeyn pelaajalistat mainituissa otteluissa vahvistaneelle Jouni Virpiölle määrätään yhden (1) ottelun toimintakielto.


---
Published by: