Kiekko-Poikien Elias Koposelle yhden ottelun pelikielto

14.12.2023
Kiekko-Poikien Elias Koposelle yhden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä JoKP:n Elias Koposelle iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta.

Sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa levittää polveaan ulospäin taklatakseen vastustajaa. Asian kurinpitokäsittelyssä arvioidaan, onko taklauksella vaarannettu siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus. Sääntökirjan 50.3. kohdan mukaan piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa KeuPa HT:n pelaaja lähtee nousemaan kiekollisena omalta puolustusalueeltaan. Ylitettyään siniviivan taklaa JoKP:n Elias Koponen tätä edestäpäin tulevalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Juuri ennen taklausta vastustaja väistää, jonka myötä taklaus menee ylävartalon osalta ohi, ja jonka johdosta taklaavan pelaajan polvi osuu vastustaa reiden alueelle. Koska taklaavan pelaajan polvi on tilanteessa eteenpäin ojennettuna, suoritetaan merkittävä osa kontaktista polvella. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan taklaavan pelaajan olisi tullut varautua vastustajan mahdolliseen väistöliikkeeseen ja siten pelata tilanne huolellisemmin. Polvikontaktin voimakkuus sekä pelaajien vastakkaiset liikeradat huomioiden kurinpitoryhmä katsoo, että tilanteesta on aiheellista määrätä lisäseuraamus.

JoKP:n Elias Koposelle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: