KeuPa HT:n Jani Siekkiselle yhden ottelun pelikielto

28.11.2023
KeuPa HT:n Jani Siekkiselle yhden ottelun pelikielto

24.11. Jokerit – KeuPa HT

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä KeuPa HT:n Jani Siekkiselle iso rangaistus ja pelirangaistus sääntöjenvastaisesta taklauksesta päähän.

Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Kun pelaaja luistelee pää ylhäällä, riippumatta siitä, onko hänellä kiekko hallussa ja voiko hän kohtuudella olettaa lähestyvää kontaktia, vastustajalla ei ole oikeutta taklata häntä päähän tai niskaan/kaulaan. Mikäli taklaavalla pelaajalla ei ole mahdollisuutta reagoida taklattavan pelaajan äkilliseen aseman muutokseen juuri ennen taklausta ja vaikka taklaus osuisikin päähän, ei taklausta rangaista sääntöjenvastaisena taklauksena päähän.

Asian kurinpitokäsittelyssä arvioidaan, onko taklauksella vaarannettu vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus. Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa kiekko pelataan siniviivalta kohti Jokerien maalia. Kiekkoa yrittää tavoitella Jokerien pelaaja tässä kuitenkin epäonnistuen. Tilanteeseen kiekkoa tulee tavoittelemaan myös KeuPa HT:n Jani Siekkinen, joka niin ikään epäonnistuu kiekon tavoittelussa, ja joka tosiasiallisesti päätyy taklaamaan edellä mainittua Jokerien pelaajaa. Siekkinen tulee tilanteeseen kyynärpää ylhäällä siten, että se osuu kyseistä vastustajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo, että vaikka Siekkisen tarkoituksena ei olisi ollut edes taklata vastustajaa, olisi hänen tullut havainnoida kyseinen vastustaja ja pelata tilanne huolellisemmin. Ottaen huomioon, että kontakti suoritetaan nimenomaisesti kohotetulla kyynärpäällä, katsoo kurinpitoryhmä teon vaarantaneen vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee määrätä lisäseuraamus.

Edellä todetuin perustein KeuPa HT:n Jani Siekkiselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Published by: