Anton Levtchi – Mestiksestä maajoukkueeseen

11.11.2023
Anton Levtchi – Mestiksestä maajoukkueeseen

Picture: Hanna Heinonen

Anton Levtchin tie on kulkenut Tapparan junioriorganisaation kautta Mestikseen ja sieltä Tapparan miesten liigaedustukseen. Matkan varrelle on mahtunut myös kokemukset NHL:stä sekä AHL:stä ja muutama maajoukkuekomennus.

Miesten A-maajoukkueessa Levtchi debytoi vuonna 2021 Prahassa pelatussa ottelussa kotijoukkue Tshekkiä vastaan. Kuluva EHT-turnaus on Levtchin toinen maajoukkuekomennus. Mestiksessä Levtchi on edustanut ainoastaan Lempäälän Kisaa.

– Mestiksessä oppi pelaamaan sitä miesten jääkiekkoa, Levtchi toteaa.

– Menin sinne A-junnuista, kun ei silloin ihan vielä taidot Liigaan riittäneet.

LeKin paidassa Levtchi valittiin marraskuun 2016 kuukauden pelaajaksi hänen tehtyään kahdeksaan otteluun tehot 2+4. Siirtokauden takarajalla helmikuussa 2017 Levtchi oli LeKin pistepörssissä toisena tehoilla 11+17 kun Tappara tarvitsi hänet joukkueeseen paikkaamaan poissaoloja.

Millaiseksi koet Mestiksestä saamasi kokemuksen?

– Sieltä saatu kokemus on ehdottomasti tärkeimpiä oppeja, mitä Mestiksestä voi saada. Siellä pääsi pelaamaan "äijäkiekkoa" ja sai tuntumaa siihen, millaista Liigassa pelaaminen on.

Teksti: Jonna Jauhiainen


---
Published by: