Mestiksen pelaamistapa 2023–24

5.5.2023
Mestiksen pelaamistapa 2023–24

Mestis-kaudella 2023–24 sarjassa pelaa 13 joukkuetta.

Runkosarja

Runkosarjassa pelataan 13 joukkueen nelinkertainen sarja (48 ottelua).

Pudotuspelit

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kymmenen joukkuetta, joista runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.–10. sijoittuneet pelaavat pudotuspelien 1. kierroksen otteluparein 7. vs. 10. ja 8. vs. 9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Otteluparien voittajat etenevät puolivälieriin, paremmin runkosarjassa sijoittunut sijalle 7. ja huonommin runkosarjassa sijoittunut sijalle 8. Mestiksen puolivälieriin pääsee näin kaikkiaan 8 joukkuetta. Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta jatkaa putoamiskarsintoihin.

Puolivälierät pelataan otteluparein 1. vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Ottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä ja jatkoon pääsyyn tarvitaan neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmä). Otteluparien voittajat jatkavat välieriin.

Välierät aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Jatkoon päässeistä runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen ja toiseksi paras kohtaa toiseksi heikoimman. Neljä voittoa (paras seitsemästä -järjestelmällä) välierissä saavuttaneet joukkueet selviävät loppuotteluihin.

Välierien hävinneet joukkueet pelaavat runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä yhden ottelun, jonka voittaja voittaa pronssia.

Mestiksen loppuottelut aloitetaan runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Mestiksen mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa (paras seitsemästä –järjestelmä).

Mestis-karsinta

Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Mestiksen runkosarjassa sijoille 12 ja 13 sijoittuneet joukkueet. Ottelut pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Otteluparin häviäjä putoaa Suomi-sarjaan.

Otteluparin voittaja etenee jatkokarsintaan Suomi-sarjan voittajan kanssa. Jatkokarsinta pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä (neljä voittoa). Ottelusarjan voittaja saa paikan Mestikseen kaudelle 2024–25, häviäjä pelaa kaudella 2024–25 Suomi-sarjassa.


---
Published by: