KeuPa HT:n Kohei Satolle kolmen ottelun pelikielto

26.3.2023
KeuPa HT:n Kohei Satolle kolmen ottelun pelikielto

22.3. TUTO – KeuPa HT

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä KeuPa HT:n Kohei Satolle iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Edelleen sääntökirjan 48.4. kohdan mukaan ottelurangaistus voidaan tuomita pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla tätä päähän tai niskaan/kaulaan. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa kiekko päätyy aloituksen TUTO Hockeyn maalin taakse ottelun kolmannen erän viimeisillä sekunneilla. TUTO Hockeyn maalivahti ottaa kiekon ja pelaa kiekon ränniä pitkin ylöspäin. Samaan aikaan maalin takaa luistelee myös toinen TUTO Hockeyn pelaaja, jota KeuPa HT:n Kohei Sato tulee taklaamaan. Kyseinen TUTO Hockeyn pelaaja ei ole tilanteessa missään vaiheessa kiekollisena. Itse taklauksessa Sato iskee hanskallaan TUTO Hockeyn pelaajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Vaikka kontaktia itsessään ei voida pitää kovinkaan voimakkaana, kohdistetaan se tarkoituksellisesti suoraan vastustajan päähän. Näin teko on siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Asiassa tulee huomioda myös, ettei taklattu pelaaja ole tilanteessa missään vaiheessa kiekollisena eikä siten myöskään taklattavissa olevana kohteena. Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen kokonaisuudessaan varsin tarpeeton ja epäurheilijamainen.

Edellä todettu huomioiden KeuPa HT:n Kohei Satolle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.---
Published by: