Hermeksen Henri Limmalle kolmen ottelun pelikielto

20.2.2023
Hermeksen Henri Limmalle kolmen ottelun pelikielto

16.2. Kiekko-Espoo - Hermes

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Hermeksen Henri Limmalle iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Jääkiekon sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa levittää polveaan ulospäin taklatakseen vastustajaa. Edelleen sääntökirjan 50.4. kohdan mukaan päätuomari voi oman harkintansa mukaan tuomita ottelurangaistuksen pelaajalle, joka päätuomarin tulkinnan mukaan piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla polvella. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa K-Espoon pelaaja on lähtee kiekollisena pelaajana nousemaan ylöspäin omalta puolustusalueeltaan ja syöttää kiekon ylöspäin. Välittömästi pelaajan luovuttua kiekosta taklaa Hermeksen Henri Limma tätä painavalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Taklaustilanteessa Limma kuitenkin levittää oikeaa polveaan polveaan niin, että se osuu vastustajaa tuntuvalla voimalla jalkaan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan sääntöjen sallimissa rajoissa. Tässä tapauksessa taklaavan pelaajan voidaan katsoa laiminlyöneen kyseisen huolellisuusvelvoitteen. Polvella suoritetun kontaktin voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että polvitaklaus suoritetaan selkeästi ojennetulla polvella, mikä tekee teosta osaltaan vaarallisen. Edelleen asian seuraamusharkinnassa tulee huomioida vastaavanlaisiin tilanteisiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski.

Edellä todettu huomioiden Hermeksen Henri Limmalle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: