TUTOn Oskari Lahtiselle yhden ottelun pelikielto

23.1.2023
TUTOn Oskari Lahtiselle yhden ottelun pelikielto

20.1. Hermes - TUTO

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä TUTO Hockeyn Oskari Lahtiselle iso rangaistus ja pelirangaistus polvitaklauksesta. Jääkiekon sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa levittää polveaan ulospäin taklatakseen vastustajaa. Edelleen sääntökirjan 50.4. kohdan mukaan päätuomari voi oman harkintansa mukaan tuomita ottelurangaistuksen pelaajalle, joka päätuomarin tulkinnan mukaan piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla polvella. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa Hermeksen pelaaja lähtee tavoittelemaan irtokiekkoa laidan tuntumassa TUTO Hockeyn puolustusalueen kulmauksessa. Ennen kuin pelaaja ehtii kiekolle, taklaa TUTO Hockeyn Oskari Lahtinen tätä. Saadun selvityksen mukaan Lahtinen tulee tilanteeseen polvi ojennettuna, ja itse taklaus suoritetaan osin polvella ja osin lonkalla. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä on ottanut asian harkinnassa huomioon, että taklaus kohdistuu kiekottomaan pelaajaan, jolloin teko täyttää myös sääntökirjan 56 kohdan mukaisen estämisen tunnusmerkistön. Kokonaisuutena kurinpitoryhmä katsoo teon vaarantaneen vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todetuin perustein TUTO Hockeyn Oskari Lahtiselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.---
Published by: