TUTOn Jasper Rannistolle kahden ottelun pelikielto

20.12.2022
TUTOn Jasper Rannistolle kahden ottelun pelikielto

17.12. Peliitat - TUTO

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä TUTO Hockeyn Jasper Rannistolle iso rangaistus ja pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Sääntökirjan 48.1. kohdan mukaan ei ole olemassa puhdasta taklausta päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaavan pelaajan täytyy välttää osumasta vastustajaa päähän tai niskaan/kaulaan. Taklaus, jonka tuloksena on kontakti vastustajan päähän, ja jossa isku kohdistuu valtaosin päähän, ja joka olisi vältettävissä, ei ole sallittu. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan/kaulan alueelle kohdistuvat teot. Edelleen sääntökirjan 48.4. kohdan mukaan ottelurangaistus voidaan tuomita pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla tätä päähän tai niskaan/kaulaan. Tälläisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa Peliittojen pelaaja tulee TUTO Hockeyn puolustusalueen kulmaukseen irtokiekolle. Pelaajan koskettua kiekkoon taklaa TUTO Hockeyn Jasper Rannisto tätä painavalla taklauksella. Taklaus kohdistuu taklattavissa olevaan pelaajaan, ja se suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta. Saadun selvityksen perusteella kurinpitoryhmä katsoo olevan kuitenkin kiistatonta, että taklaus osuu ylävartalon ohella myös vastustajan päähän. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntökohdan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Päähän kohdistuneen iskun voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo taklauksen vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on Mestiksen kurinpitosääntöjen mukaan ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, taklaavan pelaajan asento ns. kasvaa kontaktiin ja hänen käsivartensa irtautuu vartalosta, mikä osaltaan vaikuttaa taklauksen osumisen nimenomaisesti vastustajaa päähän.

Edellä esitetty sekä Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden pelaajalle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.---
Published by: