Hokin Ville-Valtteri Mustoselle kahden ottelun pelikielto

13.12.2022
Hokin Ville-Valtteri Mustoselle kahden ottelun pelikielto

9.12. Kiekko-Espoo - Hokki

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 62.1. kohdan mukaan keihästäminen tarkoittaa vastustajan iskemistä mailan lavan kärjellä, tapahtuu kontaktia tai ei. Edelleen sääntökirjan 62.4. kohdan mukaan Päätuomari voi oman harkintansa mukaan tuomita ottelurangaistuksen pelaajalle, joka päätuomarin tulkinnan mukaan piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa keihästämällä. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Asiassa saadun selvityksen mukaan Hokin Ville-Valtteri Mustonen iskee aloituksen jälkeen kiekottomassa tilanteessa mailansa lavan kärjellä K-Espoon pelaajaa tämän nivusiin. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama keihästäminen ja siten rangaistava teko. Iskun voima sekä osumakohta huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon tekoon liittyvän merkittävän loukkaantumisriskin.

Edellä todettu huomioiden Hokin Ville-Valtteri Mustoselle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: