RoKin Aleksi Kenttämaalle kahden ottelun pelikielto

28.11.2022
RoKin Aleksi Kenttämaalle kahden ottelun pelikielto

25.11. Hokki - RoKi

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin jäällä pieni rangaistus sekä iso rangaistus ja pelirangaistus huitomisesta. Sääntökirjan 61.1. kohdan mukaan huitominen on teko, jossa pelaaja heiluttaa mailansa kohti vastustajaa riippumatta siitä, osuuko maila vai ei. Ei-aggressiivista mailahäirintää pelaajan housuihin tai säärisuojien etupuolelle ei pidä rangaista huitomisena. Kaikenlainen voimakas tai suuritehoinen lyönti mailalla vastustajan vartaloon, vastustajan mailaan tai vastustajan käsille tai niiden läheisyyteen, jolla ei tuomarin näkemyksen yritetä pelata kiekkoa, pitää rangaista huitomisena. Edelleen sääntökirjan 61.4. kohdan mukaan päätuomari voi oman harkintansa mukaan tuomita ottelurangaistuksen pelaajalle, joka päätuomarin tulkinnan mukaan piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomalla. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Saadun selvityksen mukaan tilanteessa Hokin pelaaja saa syötön ollessaan vapaana RoKin maalin edustalla. Tällöin pelaajaa lähimpänä ollut RoKin Aleksi Kenttämaa huitaisee tätä tuntuvalla voimalla mailallaan estääkseen maalintekoyrityksen. Huitaisu suoritetaan kaksin käsin ja se kohdistuu vastustajan käsien seudulle. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama huitominen ja siten rangaistava teko.

Iskun voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon vaarantaneen siinä määrin piittaamattomasti vastustajaa, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa korottavana tekijänä huomioon, että kova isku suuntautuu nimenomaisesti käsien seudulle. Näin teko on pitänyt sisällään huomattavan loukkaantumisriskin.

Edellä todetuin perustein RoKin Aleksi Kenttämaalle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.---
Published by: