HK Zemgalenin Arturs Homjakovsille kolmen ottelun pelikielto

15.10.2022
HK Zemgalenin Arturs Homjakovsille kolmen ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle tuomittiin iso rangaistus ja pelirangaistus leikkaamisesta. Sääntökirjan 44.1. kohdan mukaan leikkaaminen tai alas osuva taklaus on teko, jossa vartalotaklaus kohdistuu vastustajan polven alueelle tai sen alapuolelle. Pelaaja ei saa taklata leikkaavalla tavalla eikä laskea omaa vartaloasemaansa taklatakseen vastustajaa polven alueelle tai sen alapuolelle. Sääntöjenvastainen alas osuva taklaus on teko, jossa taklaajalla voi olla molemmat luistimet jäässä (teräkontakti jäähän) tai ei, ja taklaajan yksinomainen tarkoitus on taklata vastustajaa polvien alueelle. Pelaaja ei saa laskea omaa vartaloasemaansa taklatakseen vastustajaa polven alueelle. Pelaaja ei saa kyyristyä alas laitojen lähellä välttääkseen taklatuksi tulemisen, aiheuttaen tämän seurauksena vastustajan pyörähtämisen hänen ylitseen.

Edelleen sääntökirjan 44.4. kohdan mukaan päätuomari voi oman harkintansa mukaan tuomita ottelurangaistuksen pelaajalle, joka päätuomarin tulkinnan mukaan piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa leikkaamalla. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena ovat rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Tilanteessa FPS:n pelaaja pyrkii taklaamaan laidan vieressä olevaa HK Zemgalenin Arturs Homjakovsia painavalla taklauksella. Juuri ennen taklausta Homjakovs kyyristyy aiheuttaen taklaavan pelaajan pyörähtämisen tämän yli ja iskeytymisen tuntuvalla voimalla laitaa vasten. Taklaavalla pelaajalla ei kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan ole aikaa reagoida edellä todettuun kyyristymiseen. Näin kyseessä on edellä mainittu leikkaaminen ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä katsoo teon vaarantaneen vastustajaa siinä määrin piittaamattomasti, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä katsoo, että teko on ollut vaarallinen ja piittamaton. Edelleen kurinpitoryhmä katsoo, että Homjakovsin olisi tullut tiedostaa, että teollaan hän aiheuttaa mitä todennäköisimmin taklaavan pelaajan vaarallisen iskeytymisen laitaa vasten. Kurinpitoryhmä on ottanut asian seuraamusharkinnassa niin ikään huomioon sen, että taklaava pelaaja on loukkaantunut tilanteen seurauksena.

Edellä todettu huomioiden HK Zemgalenin Arturs Homjakovsille määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: