Perjantaina tarjoiltiin viisi ottelua viihdyttävää lätkää

23.9.2022
Perjantaina tarjoiltiin viisi ottelua viihdyttävää lätkää

Picture: Shaun Duncan

Perjantain tapahtumarikkaalla kierroksella Mestis-kautensa pääsi avaamaan 10 joukkuetta.

HERMES - ROKI 2-1

Hermes kukisti RoKin kotikaukalossaan kahdella Aleksi Antti-Roikon maalilla. Maalit olivat Antti-Roikon uran ensimmäiset Mestiksessä. Debyyttiottelunsa Hermeksen maalilla pelannut 18-vuotias Niklas Kokko torjui erinomaisesti ja ehti kiekon tielle 22 kertaa. Vierasjoukkueen illan ainoan maalin tykitti Tom Grönblom.

HOKKI - IPK 4-5 (VL)

Kajaanissa mentiin pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailuun saakka. Vieraat veivät kaksi pistettä mukanaan Veikka Halosen ratkaisevalla osumalla. Yhdestä koko kierroksen upeimmista maaleista vastasi IPK-puolustaja Alexander Cotton, joka purjehti läpi koko kentän ja niittasi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa. Cottonille lisäksi kaksi syöttöpistettä sekä onnistuminen voittomaalikilpailussa. Peli-Karhujen Ville Sippala osui kahdesti. Hokin tehokkaimmat pelaajat olivat Valtteri Niemi (2+1) sekä Tuomas Komulainen (1+2).

KIEKKO-VANTAA - KEUPA HT 6-5

Erotuomari Ville Vuohtoniemen uran viimeisessä ottelussa nähtiin peräti 11 maalia. Kiekko-Vantaa karkasi kahdesti ottelun aikana kahden maalin karkumatkalle, mutta KeuPa kuroi eron umpeen. Lopullisen niitin iski Jaakko Kuusisto ajassa 57:04. Lohipaitojen tehoketjuna hääri Purmola-Seppälä-Palo.
Tomi Purmolalle tehot 2+2, Erkka Seppälälle 1+3 ja Tomi Palolle 1+1. Leevi Teissala ja Oliver Tuhkanen saalistivat kaksi syöttöpistettä. KeuPa HT:n tehokkain oli Mestiksessä debytoinut Konsta Jääskeläinen tehoilla 1+2.

PELIITAT - FPS 0-4

Forssalaiset ryöstivät pisteet Heinolan betonista. Vierasjoukkueen tehohetki osui toisen erän loppuun. Erän viimeisen viiden minuutin aikana Michal Kvasnica osui kahdesti ja Eetu Moberg viimeisteli lukemat 0-3:een. Kvasnicalle Mestis-debyytissään tehot 2+1. Petrus Lintoselle nollapeli 38 torjunnalla.

TUTO - KOOVEE 2-3

Turkulaisten ja tamperelaisten välillä käytiin tiukka vääntö Kupittaalla. KOOVEE siirtyi Samu Markkulan ja Joona Korhosen avauserän maaleilla kahden maalin johtoon. TUTO iski toisessa erässä kavennuksen Juho Virtasen toimesta ja tasoihin turkulaiset nousivat 3. erässä Niklas Ylitalon maalilla. Voittomaalin laukoi Santeri Sillanpää ylivoimalla ajassa 54:30.
---
Published by: