FPS:n Erkki Laiholle ja TUTO:n Leevi Teissalalle yhden ottelun pelikiellot

30.12.2021
FPS:n Erkki Laiholle ja TUTO:n Leevi Teissalalle yhden ottelun pelikiellot

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteessa tuomittiin jäällä FPS:n Erkki Laiholle ja TUTO Hockeyn Leevi Teissalalle isot rangaistukset ja pelirangaistukset väkivaltaisuudesta.

Jääkiekon sääntökirjan 46 kohdan mukaan pelaajia, jotka osallistuvat vapaaehtoisesti nujakkaan / tappeluun, niin sanotut halukkaat tappelijat, päätuomarin (päätuomarien) on rangaistava sen mukaisesti ja heidät voidaan poistaa pelistä. Muita täydentäviä kurinpitorangaistuksia voidaan määrätä. Samaisen sääntökohdan mukaan tappeluksi tulkitaan tilanne, jossa vähintään yksi (1) pelaaja lyö tai yrittää lyödä vastustajaa toistuvasti tai kun kaksi (2) pelaajaa painivat tavalla, joka vaikeuttaa linjatuomareiden puuttumista asiaan ja erottaa kamppailijat toisistaan. Edelleen Suomen Jääkiekkoliiton tekemien sääntöpoikkeusten 2021-22 mukaan tappelusta tuomitaan ottelurangaistus.

Asiassa saadun selvityksen mukaan edellä mainitut pelaajat ajautuvat vihellyksen jälkeen molemminpuoliseen pitkittyneeseen yhteenottoon, jossa he lyövät useita kertoja toisiaan paljailla nyrkeillä ennen linjatuomarin väliintuloa ja yhteenoton loppumista. Näin molempien pelaajien osalta kyse on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittamasta tappelusta, ja siten rikkeestä, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä todettu sekä Mestiksen seuraamuskäytäntö huomioiden FPS:n Erkki Laiholle ja TUTO Hockeyn Leevi Teissalalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistukset.


---
Published by: