Hermeksen Arttu Heikkilälle kahden ottelun pelikielto

30.10.2021
Hermeksen Arttu Heikkilälle kahden ottelun pelikielto

Kurinpitopäätöksen perustelu

Tilanteesta tuomittiin jäällä Hermeksen Arttu Heikkilälle iso rangaistus ja pelirangaistus kampituksesta. Mestiksen kurinpitoryhmä on käsitellyt asian sääntökirjan 50 kohdan mukaisena polvitaklauksena.

Sääntökirjan 50.1. kohdan mukaan polvitaklauksessa pelaaja taklaa polvi edellä ja joissakin tapauksissa ojentaa polveaan taklatakseen vastustajaa. Edelleen sääntökirjan 50.4. kohdan mukaan polvitaklauksesta voidaan tuomita ottelurangaistus pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa taklaamalla polvella. Tällaisen piittaamattoman vaarantamisen perusteena on rikkeen vakavuus, kontaktin vakavuus, väkivallan aste ja teon yleinen moitittavuus.

Tilanteessa TUTO Hockeyn pelaaja kuljettaa kiekkoa omalta alueelta kohti keskialuetta laitaa pitkin. Siiniviivan jälkeen pelaaja muuttaa suuntaa kohti keskustaa. Tällöin Hermeksen Arttu Heikkilä luistelee pelaajaa vastaan ja pyrki taklaamaan tätä. TUTO Hockeyn pelaaja onnistuu osin väistämään taklausta, jolloin Hermeksen Arttu Heikkilä levittää jalkaansa osuen polvellaan TUTO Hockeyn pelaajan jalkaan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Vaikka vastustajan pelaajan väistöliike on tapahtunut juuri ennen taklausta, ja polvella taklaamista ei tässä tilanteessa voida pitää sinänsä tahallisena, katsoo kurinpitoryhmä pelaajan laiminlyöneen edellä kuvatun huolellisuusvelvoitteen. Polven ojennus sekä polvikontaktin voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Seuraamusharkinnassa on korottavana tekijänä huomioitu polvitaklauksiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski.

Edellä todettu huomioiden Hermeksen Arttu Heikkilälle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: