FPS:n Olli Maansaarelle yhden ottelun pelikielto

25.2.2021
FPS:n Olli Maansaarelle yhden ottelun pelikielto

FPS:n Olli Maansaarelle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 160 kohdan mukaan jalkapyyhkäisyssä pelaaja piittaamattomasti pyyhkäisee tai iskee takaapäin jalallaan vastustajaa luistimeen saaden vastustajan horjahtamaan tai kaatumaan tai pelaaja piittaamattomasti vetää vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai pyyhkäisten jalalla vastustajan jalat alta.

Samaisen sääntökohdan mukaan pelaajalle, joka rikkoo vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus. Puolestaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa FPS:n Olli Maansaari menettää kiekon hyökkäysalueella. Lähtiessään suorittamaan takakarvausta ajautuu Peliittojen pelaaja hänen eteensä. Tällöin Maansaari nojaa kyseiseen vastustajaan ja takaapäin suorittamalla jalkakampilla aiheuttaen tämän hallitsemattoman ja voimakkaan kaatumisen jäähän. Kurinpitoryhmä katsoo, että edellä mainituin perustein teko täyttää säännön 160 mukaisen jalkapyyhkäisyn tunnustemerkistön. Sääntökirjan mukaan teosta tulee näin tuomita joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kontaktin voimakkuus ja vastaaviin tilanteisiin liittyvä merkittävä loukkaantumisriski huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä määrää teosta yhden (1) ottelun lisärangaistuksen.

Maansaari oli asetettu väliaikaiseen pelikieltoon ja on täten kärsinyt yhden otteun pelikieltonsa jo 20. helmikuuta.


---
Published by: