Mestarivalmentaja Marko Torenius mukaan kehittämään Mestiksen maalivahtipeliä

6.8.2020
Mestarivalmentaja Marko Torenius mukaan kehittämään Mestiksen maalivahtipeliä

KHL:n mestarijoukkue Pietari SKA:n maalivahtivalmentajana toiminut Marko Torenius on Suomen Jääkiekkoliiton maalivahtiorganisaation uusin vahvistus.

Torenius toimii uudessa tehtävässään maalivahtien pääkouluttajan Olli-Pekka Äijälän apuna keskittyen erityisesti Mestiksen ja huippuvaiheen maalivahtipelin kehittämiseen. Hänen vastuulleen kuuluvat myös mm. huippuvaiheen seurakäynnit, Liigan maalivahtivalmennuksen mentorointi ja kansainvälisen maalivahtipelin muutoksien ja trendien seuraaminen, tiedonkeruu ja analysointi.

- Torenius tuntee ja tietää maailman huippusarjojen maalivahtipelin. Tavoitteenamme on jalkauttaa arjen laadukkaan ja systemaattisen harjoittelun vaatimustaso Liigan, Mestiksen ja maajoukkueiden maalivahtivalmentajille ja sitä kautta suomalaisen maalivahtipelin kehittäminen, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoo.

Torenius on saavuttanut urallaan Pietarin SKA:n riveissä kaksi KHL:n Gagarin Cup -mestaruutta sekä kaksi Suomen Liigan hopeamitalia. Pitkän uransa aikana Torenius on valmentanut useita vuosia nykyisin NHL-joukkue Edmonton Oilersissa pelaavaa Mikko Koskista, ja hän on työskennellyt myös Bernd Brücklerin, Iiro Tarkin ja Riku Heleniuksen kaltaisten Liigassa menestyneiden maalivahtien kanssa.


---
Published by: