Puolustaja Aapo Ahola Peli-Karhuihin

24.4.2020
Puolustaja Aapo Ahola Peli-Karhuihin

Picture: Shaun Duncan

Iisalmen Peli-Karhujen puolustus vahvistuu 20-vuotiaalla Aapo Aholalla.

Iisalmen Peli-Karhut vahvistuu viime kauden Mestiksen puolustajien pistepörssin kolmanneksi tehokkaimmalla pelaajalla, kun Aapo Ahola siirtyy Iisalmeen vuoden mittaisella sopimuksella.

20-vuotias Ahola on Järvenpään Haukkojen kasvatti, joka siirtyi nuorena Kiekko-Vantaan junioreihin. Iisalmeen Ahola siirtyy Heinolan Peliitoista.

B-juniori ikäisenä Lahteen ja Pelicansin organisaation siirtyneen kiekollisen puolustajan vyölle kertyi kaudella 18-19 35 Nuorten Liigan ottelun lisäksi 7 Liiga ottelua sekä 11 Mestis ottelua Peliitoissa. Myös maalitili on Liigassa avattu, kun hän onnistui joulukuussa 2018 KooKoo:ta vastaan.

Kuluneella kaudella ensimmäisen täyden kauden miesten sarjoissa pelannut Ahola oli lopulta puolustajien pistepörssin kolmas Jimi Kurosen sekä Saku Kinnusen jälkeen tehoin 8+26. Ahola valittiin kauden aikana myös sekä joulukuun, että tammikuun tähdistökentälliseen.

-Tarvitsimme kiekollista osaamista puolustukseen, kun Saku siirtyy Ruotsiin tulevalle kaudelle. Aapon hankinta on juuri sitä mitä lääkäri määrää tässä kohtaa. Hänellä on todellista erikoisosaamista varsinkin ylivoimalla, kommentoi IPK:n GM Jarmo Ylisipola.

-Pelaajana tykkään hyökätä ja suurimmat vahvuuteni ovat ylivoimalla. Viime kausi meni pisteiden valossa hyvin, mutta pystyn parantamaankin paljon pelaamistani, kertoi Ahola vahvuuksiaan.

Ahola on toistaiseksi IPK:n ensimmäinen uusi kiinnitys tulevan kauden puolustukseen. IPK:lla on toistaiseksi julkaistuna sopimus kolmen puolustajan sekä seitsemän hyökkääjän kanssa.

-Hyvä fiilis päästä hyvään joukkueeseen sekä organisaatioon. Joukkueemme vaikuttaa tällä hetkellä erittäin hyvältä. Iisalmesta en paljoa vielä tiedä, mutta olen kuullut kaupungista paljon hyvää, päätti Ahola.

-Meillä on nyt jo hyvä runko pelaajia kasassa ja muutama julkaisematon sopimus odottamassa. Kannattaa pysyä kuulolla, Ylisipola vinkkaa.

IPK:n sopimustilanne:

Puolustajat:

#2 Ville Järvinen
#3 Aapo Ahola

#19 Henry Mäntylä

Hyökkääjät:

#8 Ville Sippala
#17 Janne Katosalmi

#22 Niki Koskinen
#38 Juuso Nevalainen
#72 Mikko Juusola
#80 Aleksi Hämäläinen
Kalle Sippala

Lähde: IPK:n tiedote


---
Published by: