Kiekko-Vantaalta pelaajauutisia

21.4.2020
Kiekko-Vantaalta pelaajauutisia

Puolustaja Nuutti Viitasalo nähdään lohipaidassa tulevalla kaudella. (Picture: Shaun Duncan)

Kiekko-Vantaa vahvistuu myös ensi kaudella yhteistyöseura Jokereiden kahden suunnan sopimuspelaajilla.

Kiekko-Vantaan pelipaidassa kaudella 2020–21 Jokereiden kahden suunnan sopimuspelaajista nähdään maalivahti Waltteri Ignatjew, puolustajat Mico Luoto ja Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Eetu Mäki, Konsta Hirvonen ja Rasmus Lahnaviik.

Ignatjew, 20, aloittaa kolmannen kautensa lohinutussa. Viime kaudella lupaava maalivahti torjui lohinutussa 29 ottelua torjuntaprosentilla 90,0. Loppukaudesta Ignatjew oli yksi sarjan parhaista veräjänvartioista. Toissa kaudella Ignatjew torjui väkevän tulokaskauden ja piti maalinsa puhtaana peräti neljässä ottelussa jääden vain yhden nollapelin päähän seurahistorian yhden kauden nollapeliennätyksestä.

– Olen todella iloinen siitä, että Wade jatkaa täällä. Hän on iso palanen ensi kauden joukkuetta. Wade on todistanut sen, että hän on kärkiveskareita Mestiksessä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo seuran kotisivulla.

Luoto, 18, on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista puolustajista Suomessa. Vantaalla syntynyt Jokeri-kasvatti on uusi kasvo lohinutussa. Puolustajalupaus valittiin päättyneellä kaudella Nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen. Luoto takoi puolustajan paikalta 52 ottelussa Jokereiden A-nuorille tehot 17+18=35 ja oli koko sarjan kuudenneksi tehokkain pakki. Luoto pelasi kauden aikana seitsemän ottelua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Toissa kauden päätteeksi Luoto oli voittamassa ensi kauden Kiekko-Vantaa -luotsi Mika Niskasen alaisuudessa B-nuorten SM-kultaa.

– Micolta on lupa odottaa vaikka mitä. Hän on 01-ikäluokan kärkipakkeja ja murtautunut jo alle 20-vuotiaiden maajoukkuekuvioihinkin. Profiililtaan Mico on kiekollinen puolustaja, mutta viime kaudella Jokereiden A-junioreissa pelasi alivoimaakin. Pari vuotta Micon kanssa olen tehnyt hommia ja olen todella tyytyväinen, että saamme hänet joukkueeseen. Hän teki kovaa jälkeä viime kaudella Nuorten SM-liigassa ja isoa ruutua on tarjolla nyt miesten peleissä, Niskanen sanoo.

Viitasalo, 21, on myös uusi kasvo lohinutussa. Raisiolaislähtöinen puolustaja pelasi viime kaudella TPS:n sopimuspelaajana Mestistä TUTO:ssa. Oikealta laukova Viitasalo saalisti TUTO-paidassa 39 ottelussa tehot 1+10=11. Kauden aikana hyvin liikkuva puolustaja pelasi myös yhteensä kuusi ottelua TPS:n A-nuorissa. VG-62:n kasvatti on pelannut niin alle 16-vuotiaiden, alle 17-vuotiaiden, alle 18-vuotiaiden kuin alle 20-vuotiaidenkin maajoukkueessa. Kaudella 2014–15 hänet valittiin C-nuorten SM-sarjan tähdistökentälliseen. Toissa kaudella Viitasalo voitti Mestis-pronssia TUTO:ssa.

– Nuutti on käynyt läpi TPS:n junnuputken ja pelannut jo pari kautta Mestistä. Nuutti liikkuu hyvin, rightin kätisyys on aina plussaa ja hänestä on saatu hyvät suositukset joka puolelta, Niskanen kertoo.

Mäki, 20, nähdään ensi kaudellakin Kiekko-Vantaan riveissä. Päättyneellä kaudella nopea, taitava ja tarkasti oikealta laukova laitahyökkääjä tehtaili lohinutussa 44 ottelussa tehot 14+20=34 ja oli sarjan viidenneksi tehokkain tulokas. Lisäksi nuorten maajoukkueistakin tuttu Mäki pelasi Jokereiden A-nuorissa yhteensä 10 ottelua tehoilla 5+1. Toissa kaudella Mäki takoi Sportin A-nuorissa 52 ottelussa tehot 20+37=57, voitti SM-pronssia ja sijoittui Nuorten SM-liigan pistepörssissä kymmenenneksi.

– Eetun ensimmäinen kausi Mestiksessä oli hyvä, kuten tehopisteet osoittavat. Eetulla on paljon potentiaalia ja hän on tärkeä palanen meille hyökkäyspäässä ensi kaudellakin. Eetu liikkuu todella hyvin luistimilla ja maalintekopotentiaalia löytyy, Niskanen valottaa.

Hirvonen, 19, jatkaa myös Kiekko-Vantaan hyökkäyksessä. Vantaalaislähtöinen hyökkääjälupaus pelasi viime kaudella lohipaidassa 30 ottelua tehoilla 4+9=13. Hirvonen pelasi kauden aikana myös viisi KHL-ottelua, kaksi liigaottelua lainalla Jukureissa, yhden Nuorten SM-liigan pudotuspeliottelun ja kaksi kamppailua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Hirvonen voitti kaudella 2015–16 C-nuorten SM-kultaa HIFK:ssa ja valittiin sarjan parhaaksi hyökkääjäksi. Kaudella 2017–18 EVU-kasvatti juhli B-nuorten SM-kultaa ja voitti Pikkuleijonissa alle 18-vuotiaiden MM-kultaa.

– Meiltä löytyy Konstankin kanssa yhteistä taustaa HIFK-ajalta. Konsta on äärimmäisen urheilullinen. Jokainen joka on nähnyt Konstan pelaavan tietää, että hän tekee pyyteettömästi töitä joukkue edellä kahteen suuntaan. Hän hoitaa ruutunsa aina ja Konstan voi laittaa jäälle missä tilanteessa tahansa. Hän on valmentajalle ihannepelaaja, Niskanen kertoo.

Lahnaviik, 18, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti ja teki ensiesiintymisensä lohipaidassa jo viime kaudella. Oikealta laukova laitahyökkääjä tehtaili viime kaudella Jokereiden A-nuorissa 51 ottelussa tehot 19+15=34. Mestis-debyytin nuorten maajoukkuekasvo teki 18. joulukuuta vierasottelussa Kooveeta vastaan. Lahnaviik pelasi päättyneellä kaudella myös seitsemän ottelua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Lahnaviik on Kiekko-Vantaan päävalmentajalle Mika Niskaselle hyvin tuttu pelaaja, sillä hyökkääjälupaus voitti keväällä 2019 B-nuorten SM-kultaa Jokereissa ja vuotta aiemmin hänet valittiin sarjan toiseen tähdistökentälliseen.

– "Rasse" on tuttu pelaaja myös Jokereista minulle. Hän pelaa hyvin kahteen suuntaan. "Rassella" on alla hyvä kausi Nuorten SM-liigassa ja seuraava steppi on miesten peleissä. Olen todella tyytyväinen näihin pelaajiin, jotka liittyvät Jokereista meidän mukaan, Niskanen tuumii.

Lähde: Kiekko-Vantaan tiedote.


---
Published by: