Ranskalaisväriä Kajaaniin - Myös Oskari Kantola Hokkiin

10.4.2020
Ranskalaisväriä Kajaaniin - Myös Oskari Kantola Hokkiin

Hokki vahvistaa tulevan kauden joukkuettaan hyökkääjä Mathieu Briandilla ja puolustaja Oskari Kantolalla. Sopimukset ovat yksivuotisia.

Ranskalainen Mathieu Briand, 26, siirtyy Kajaaniin Ranskan pääsarjassa pelaavasta Chamonix'sta. Päättyneellä kaudella Briand toimi joukkueen kapteenina ja teki 40 ottelussa tehot 13+20.

Briand on pelannut urallaan 20 ottelua Ranskan maajoukkueessa. Lisäksi hänellä on runsaasti kokemusta Ranskan juniorimaajoukkueista.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta pelata Hokissa ensi kaudella. Se on loistava mahdollisuus minulle, enkä voi odottaa kaikkien tapaamista, Briand intoilee.

– Nyt pysykää turvassa ja nähdään elokuussa.

Hokin päävalmentaja Niko Eronen kuvailee Briandia tunnolliseksi kahden suunnan sentteriksi.

– Briand on erittäin kokenut pelaaja nyky-Mestikseen. Odotukset ovat, että hän pystyy olemaan Mestiksen kärkipelaajia ensi vuonna. Olen tosi tyytyväinen, että saimme tuon kaliiberin miehen tuotua Kajaaniin, Eronen iloitsee.

Puolustaja Oskari Kantola edusti päättyneellä kaudella Kokkolan Hermestä. 45 ottelussa 21-vuotias puolustaja saalisti tehopisteet 1+9.

Hokki-luotsi odottaa toissa kaudella A-nuorten SM-kultaa voittaneelta puolustajalta paljon.

– Kantola oli Hermeksen kärkipuolustajia kauden 20–25 viimeistä ottelua peliajallisesti. Hänellä on paljon potentiaalia. Jos samainen suunta jatkuu myös ensi vuonna, alkaa se näkyä tehoissakin, Eronen uskoo.

– Kantola on nykyaikainen puolustaja: hän liikkuu hyvin ja pystyy pelaamaan molemmissa päin kenttää. Hänelle on tarjolla isoakin roolia ensi kaudelle.

Kantola suorittaa pelaamisen ohella varusmiespalveluksen Kainuun prikaatissa.

Lähde: Hokin TIEDOTE


---
Published by: