Niko Ahoniemelle kaksi ottelua pelikieltoa

7.11.2019
Niko Ahoniemelle kaksi ottelua pelikieltoa

TUTO Hockeyn Niko Ahoniemelle kahden ottelun pelikielto. Ahoniemelle tuomittiin 5+20 min. keihästämisestä Kiekko-Vantaata vastaan pelatussa ottelussa 6.11. ajassa 60:00.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 161 kohdan mukaan keihästys on teko, jossa pelaaja pistää vastustajaa tai yrittää pistää vastustajaa mailan lavan kärjellä joko yhdellä kädellä tai kahdella kädellä pidetyllä mailalla. Samaisen säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka keihästää vastustajaa, tuomitaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus. Edelleen säännön iii kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa keihästämällä, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitoryhmä katsoo saadun selvityksen perusteella olevan selvää, että ottelun loppusummerin soitua TUTO Hockeyn Niko Ahoniemi pistää laidan tuntumassa olleen kiistatilanteen yhteydessä mailan lavan kärjellä vastustajan vaihtoaitiossa olevaa pelaajaa. Näin kyseessä on edellä mainitun sääntöpykälän tarkoittama keihästys ja siten rangaistava teko, josta tulee tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo asian seuraamusharkinnassa korottavaksi tekijäksi sen, että teko tapahtuu vaihtoaitioissa ollutta pelaajaa kohtaan, ja että teko tehdään ottelun jo päätyttyä.

Edellä mainituin perustein TUTO Hockeyn Niko Ahoniemelle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.


---
Published by: