IPK:lta huima nousu neljän maalin takaa jatkoaikavoittoon

30.10.2019
IPK:lta huima nousu neljän maalin takaa jatkoaikavoittoon

Picture: Darren Rose

Keskiviikon Mestis-kierros tarjoili jälleen maalijuhlaa. Kolmessa ottelussa nähtiin yhteensä 30 maalia. Kermana kakun päällä IPK:n huima nousu neljän maalin takaa-ajoasemasta jatkoaikavoittoon.

HERMES - IPK 5-6 JA

Kokkolan keskiviikkoillassa tarjoiltiin todellinen Mestis-trilleri. Ottelun varsinaisen peliajan puoliväliin mennessä kotijoukkue Hermes oli karannut jo turvallisen tuntuiseen 5-1-johtoasemaan Henri Limman, Oskari Uomalan, Julius Reinin, Sampo Paulaharjun ja Julius Hermosen maaleilla. Vieraiden avausmaalin laukoi Janne Katosalmi. Toisen erän puolivälin jälkeen ottelu kääntyi kuitenkin vierasjoukkue IPK:lle. Henri Knuutinen ja Julius Rantaeskola osuivat vielä toisen kaksikymppisen aikana. Kolmannessa erässä Peli-Karhuilta osuivat Saku Kinnunen ja tasoitusosuman viimeistellyt Jere-Matias Alanen.
Jatkoajalla IPK:n illan kruunasi Mikko Juusola ja huiman nousun myötä kaksi pistettä matkasi Iisalmeen.

KOOVEE - KEUPA HT 5-7

Myös Tampereella nähtiin maalirikas ja tasainen kamppailu sillä erotuksella, että Hakametsässä maaleja iskettiin lähes vuorotellen ja ottelua johtava joukkue vaihtui useampaan otteeseen. Kahden erän jälkeen oli molemmat joukkueet onnistuneet maalinteossa viidesti. KOOVEElta osuivat Erik Ahopelto, Aleksi Luhtalampi, Elias Elomaa, Jimi Kuronen sekä Markus Västilä. KeuPa HT:n maalit kahden ensimmäisen erän aikana viimeistelivät Janne Väyrynen, Joni Piipponen, Oula Kuure, Janne Kettunen ja Sakari Turtiainen. Ottelun voittomaalin niittasi toistamiseen illan aikana maalinteossa onnistunut Janne Kettunen ajassa 51:41 ja loppulukemat tyhjiin latoi Olli Aitola. KeuPan Janne Kumpulainen nakutteli ottelussa neljä syöttöpistettä.

SAPKO - JOKIPOJAT 6-1

Keskiviikon selkeimmät lukemat taululle löi SaPKo Savonlinnassa. Ottelu päättyi 6-1. Pässipaitojen maalintekijöinä kahdesti osuneet Tino Sirén ja Juuso Walli sekä Tatu Vihavainen ja Juuso Forsström. Mestiksen pistepörssin kärkeen noussut Matias Lainio keräsi kolme syöttöpistettä. Voitto oli pässipaidoille neljäs peräkkäinen ja voiton myötä SaPKo nousi Mestiksen sarjakärkeen.


---
Published by: