Jere-Matias Alaselle kahden ottelun pelikielto

1.10.2019
Tämä uutinen on tuotu Mestiksen vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.
Jere-Matias Alaselle kahden ottelun pelikielto

IPK:n Jere-Matias Alaselle on tuomittu kahden ottelun pelikielto.

IPK:n Jere-Matias Alaselle on määrätty kahden ottelun lisärangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt lisärangaistuksen otteluvalvojan raportin, pelaajan vastineen ja videoleikkeen perusteella. Alaselle tuomittiin ajassa 57:54 2+10 min. päähän kohdistuneesta taklauksesta lauantaina 28.9. Peliittoja vastaan pelatussa ottelussa.

Sääntöperuste 124

Pelaajan lisärangaistus on määrätty pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa Peliittojen pelaaja menee hakemaan irtokiekkoa oman puolustuspäänsä kulmaukseen. Koskettuaan kiekkoa taklaa IPK:n Jere-Matias Alanen tätä. Taklaus suotitetaan hyväksyttävästä suunnasta ja taklattavissa olevaan pelaajaan. Peliittojen pelaajan voidaan niin ikään katsoa olleen tietoinen tulevasta kontaktista. Taklaus kuitenkin osuu Peliittojen pelaajaa suoraan päähän. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama päähän kohdistuva taklaus, ja siten rangaistava teko.

Taklauksen voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä määrin huolimaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Asian seuraamusharkinnassa kurinpitoryhmä on ottanut huomioon, että taklaustilanteessa pelaajan asento nousee aavistuksen ylöspäin, mikä osaltaan aiheuttaa taklauksen osumisen nimenomaan pään seudulle. Mestiksen päähän kohdistuneisiin taklauksiin liittyvät kurinpitolinjaukset huomioiden tämä katsotaan seuraamusta korottavaksi tekijäksi.

Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.---
Published by: