Peliitoille kolme hyökkääjää sekä yksi puolustaja

8.5.2019
Tämä uutinen on tuotu Mestiksen vanhoilta sivuilta, ja siksi linkit, kuvat ja asettelu saattavat toimia väärin.

Peliitat on solminut neljä pelaajasopimusta lisää kauden 2019-20 joukkueeseensa.

Puolustaja Joel Ojala ja hyökkääjä Atte Antinaho nähdään myös ensi kaudella Heinolassa. Kaudella 2017-18 heinolalaisten puolustuksessa häärinyt Eetu Rissanen palaa Peliittoihin Kalajoen JHT:sta. Uutena kasvona nähdään HPK:n A-nuorissa esiintynyt puolustaja Joonas Uimonen.

Joel Ojala

Kaksi edellistä kautta Heinolassa kiekkoillut Ojala nähdään myös ensi kaudella Peliitoissa. Helsingissä syntyneen 22-vuotiaan nuorukaisen vyöltä löytyy jo yli 100 ottelun kokemus Mestiksessä. Viime kaudella mies nakutti Peliitoissa 54 otteluun tehot 1+9. Ensi kaudella miehen potentiaalia pyritään tuomaan vielä enemmän esille ja varsinkin hyökkäyspään pelaamiseen odotetaan selkeää tasonnostoa.

- Jolle on äärimmäisen urheilullinen ja haluaa tehdä arjessa kaiken viimeisen päälle. Näillä ominaisuuksilla hän tuo korvaamattoman panoksensa arkeemme ja auttaa myös muita ympärillään kehittymään. Pelillisesti Jolle on puolustussuuntaan ja esimerkiksi alivoimalla jo nyt erittäin hyvä Mestis-pelaaja. Koen, että hänen hyökkäyspelissään on vielä käyttämätöntä potentiaalia, jota pyrimme ensi kaudella vahvan viisikkona hyökkäämisen myötä auttamaan esiin. Kommentoi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.

Atte Antinaho

Viime kaudella Rovaniemeltä Heinolaan siirtynyt 24-vuotias JYPin kasvatti iski uransa piste-ennätyksen uusiksi. Pisteitä kertyi 52 pelatussa ottelussa 12+12, edellinen ennätys ylittyi kahdeksalla pisteellä. Mestiksessä miehen vyölle on kertynyt lähes 170 ottelua, JYP-Akatemian, RoKin ja Peliittojen riveissä.

- Ade on erinomainen kahdensuunnan sentteri, joka pelasi jo viime kaudella isossa roolissa niin yli- kuin alivoimaa. Hän on paitsi pelitaitojensa myös Mestis-kokemuksensa myötä joukkueellemme erittäin tärkeä pelaaja. Adella on potentiaalia onnistua hyvän kahdensuunnan pelaamisen ohessa hyökkäyspäässä vielä paremmin. Siihen pyirmme häntä ensi kaudella auttamaan. Kommentoi Petäjä.

Eetu Rissanen

Lahden Pelicansin kasvatti ja erittäin motivoitunut nuori 22-vuotias Rissanen palaa vuoden tauon jälkeen Päijät-Hämeeseen ja Peliittojen riveihin. Viime kaudella Suomi-Sarjaa Kalajoen JHT:ssa kiekkoillut Rissanen iski 32 pelaamassaan ottelussaan tehot 7+11. Kaudella 2017-18 Peliitoissa mies iski 37 pelaamissaan otteluissa tehot 4+7.

- Rise on erittäin hyvin luisteleva ja kiekollisesti taitava hyökkäävä puolustaja. Hän on minulle tuttu useamman vuoden ajalta Pelicansin junioreista ja heinolalaiselle kiekkoyleisölle tuttu toissa kauden Peliitoista. Viime kaudella hän takoi pelimäärään nähden hyvät tehot JHT:n riveissä Suomi-Sarjassa, ja uskon hänen nyt murtautuvan toden teolla Mestis-tasolle. Kommentoi Petäjä.

Joonas Uimonen

Hämeenlinnan Pallokerhon kasvatti Joonas Uimonen vaihtaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan oranssin ritariasun Peliittojen mustaan peliasuun. Vasta 20-vuotiaalla Uimosella on allaan kaksi todella vahvaa kautta Nuorten SM-Liigassa. Kahden edellisen kauden aikana saldo on 99 pelattua ottelua ja tehopisteitä on kertynyt 15+48 sekä tehotilastoissa löytyy +11. 

- Joonas on isokokoinen puolustaja, joka on tehnyt viimeiset kaksi kautta HPK:n A:ssa vakuuttavaa jälkeä hyökkäyssuuntaan. Hän on hyvä kiekollisena ja omaa erittäin kovan laukauksen. Nuorena eteenpäin pyrkivänä pelaajana Joonas sopii joukkueemme toiminta-ajatukseen täydellisesti, ja odotamme häneltä väkevään sisääntuloa Mestikseen. Kommentoi Petäjä.

Peliitoilla on nyt kasassa 13 pelaajasopimusta, yhden maalivahdin, viiden puolustajan ja seitsemän hyökkääjän kanssa.

- Olen erittäin tyytyväinen nyt solmittuihin sopimuksiin. Haemme joukkueeseemme ennen kaikkea urheilullisia ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia ja saimme niitä juuri neljä lisää. Kaiken kaikkiaan joukkueen rakennus on erittäin hyvällä mallilla. Jo solmittujen sopimusten lisäksi haemme vielä noin neljää puolustajaa ja kuutta hyökkääjää. Suurimpaan osaan näistä tonteista on pelaajat jo mietittynä ja neuvottelut aloitettu, joten lisää sopimusuutisia on varmasti tulossa parin viikon sisällä. Kommentoi Petäjä.


---
Published by: Mestis