Hengenpelastajaliiga

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.

HENGENPELASTAJALIIGAN SARJATAULUKKO (Luovutuskerrat, Pisteet)

1. TUTO Hockey 112, 336

2. KOOVEE 50, 150

3. RoKi 18, 54

4. IPK 16, 48

5. Hokki 14, 42

6. KeuPa HT 12, 36

7. Kiekko-Vantaa 10, 30

8. Ketterä 5, 15

9. Jokipojat 4, 12

10. Peliitat 4, 12

11. Hermes 3, 9

12. SaPKo 2, 6

Yhteensä 250 luovutuskertaa.

Sarjataulukko päivitetään kuukausittain.

Mestis haluaa Veripalvelu-yhteistyöllä korostaa omia arvojaan sekä näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään.

- Me Mestiksessä haluamme vahvasti elää arvojemme mukaisesti ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Haluamme olla näyttämässä esimerkkiä, että urheilussa on voimaa ja sillä voidaan tehdä hyvää isossakin mittakaavassa. Samalla haluamme rikkoa perinteistä ajatusmallia siitä, kuinka urheilumarkkinointi yleisellä tasolla toimii, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Yhteistyö näkyy konkreettisesti myös Mestiksen arjessa. Viime kaudella lanseerattiin Veripalvelun kuukauden vastuulliset pelaajat, jotka kantavat aina seuraavan kuukauden ajan Veripalvelun punaista kypärää.

- Kypärät ovat jääkiekossa yksi vahvimmista keinoista viestiä sarjan arvoista. Seurat valitsevat pelaajistaan kuukauden vastuullisen pelaajan itse, sillä kulmalla, että kyseinen pelaaja on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

Veripalvelun punaista kypärää kantavat marraskuussa:

Hermes: Heikki Harju
Hokki: Samu Pyykkönen
IPK: Juuso Nevalainen
Jokipojat: Taavi Tiala
Ketterä: Mikko Haaparanta
KeuPa HT: Joel Järvenpää
Kiekko-Vantaa: Joel Sund
KOOVEE: Aleksi Luhtalampi
Peliitat: Oskari Lemetyinen
RoKi: Ville Heikkinen
SaPKo: Matias Mutikainen
TUTO Hockey: Niko Seppälä