Hengenpelastajaliiga

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.

HENGENPELASTAJALIIGAN SARJATAULUKKO (tammikuun jälkeen)

Seura

Luovutukset

Pisteet

TUTO Hockey

484

1452

KOOVEE

269

807

KeuPa HT

141

423

Ketterä

60

180

Hokki

52

156

RoKi

43

129

IPK

39

117

Hermes

29

87

Jokipojat

24

72

K-Vantaa

20

60

SaPKo

20

60

Peliitat

19

57

Yhteensä

1200

3600

Sarjataulukko päivitetään kuukausittain.

Mestis haluaa Veripalvelu-yhteistyöllä korostaa omia arvojaan sekä näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään.

- Me Mestiksessä haluamme vahvasti elää arvojemme mukaisesti ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Haluamme olla näyttämässä esimerkkiä, että urheilussa on voimaa ja sillä voidaan tehdä hyvää isossakin mittakaavassa. Samalla haluamme rikkoa perinteistä ajatusmallia siitä, kuinka urheilumarkkinointi yleisellä tasolla toimii, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Yhteistyö näkyy konkreettisesti myös Mestiksen arjessa. Viime kaudella lanseerattiin Veripalvelun kuukauden vastuulliset pelaajat, jotka kantavat aina seuraavan kuukauden ajan Veripalvelun punaista kypärää.

- Kypärät ovat jääkiekossa yksi vahvimmista keinoista viestiä sarjan arvoista. Seurat valitsevat pelaajistaan kuukauden vastuullisen pelaajan itse, sillä kulmalla, että kyseinen pelaaja on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

Veripalvelun punaista kypärää kantavat helmikuussa:

Hermes: Alex Levänen
Hokki: Jesse Niskanen
IPK: Janne Katosalmi
Jokipojat: Teemu Siironen
Ketterä: Santeri Airola
KeuPa HT: Jani Siekkinen
KOOVEE: Niklas Mattila
Kiekko-Vantaa: Joonas Valkonen
Peliitat: Saku Leppänen
RoKi: Eetu-Santeri Koivunen
SaPKo: Tino Siren
TUTO: Nuutti Viitasalo