Hengenpelastajaliiga

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.

HENGENPELASTAJALIIGAN SARJATAULUKKO (joulukuun jälkeen)

Seura

Luovutukset

Pisteet

TUTO Hockey

431

1293

KOOVEE

201

603

KeuPa HT

83

249

Ketterä

50

150

Hokki

40

120

IPK

28

84

Hermes

27

81

RoKi

24

72

Jokipojat

19

57

Peliitat

15

45

SaPKo

14

42

K-Vantaa

13

39

Yhteensä

945

2835

Sarjataulukko päivitetään kuukausittain.

Mestis haluaa Veripalvelu-yhteistyöllä korostaa omia arvojaan sekä näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään.

- Me Mestiksessä haluamme vahvasti elää arvojemme mukaisesti ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Haluamme olla näyttämässä esimerkkiä, että urheilussa on voimaa ja sillä voidaan tehdä hyvää isossakin mittakaavassa. Samalla haluamme rikkoa perinteistä ajatusmallia siitä, kuinka urheilumarkkinointi yleisellä tasolla toimii, kommentoi Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

Yhteistyö näkyy konkreettisesti myös Mestiksen arjessa. Viime kaudella lanseerattiin Veripalvelun kuukauden vastuulliset pelaajat, jotka kantavat aina seuraavan kuukauden ajan Veripalvelun punaista kypärää.

- Kypärät ovat jääkiekossa yksi vahvimmista keinoista viestiä sarjan arvoista. Seurat valitsevat pelaajistaan kuukauden vastuullisen pelaajan itse, sillä kulmalla, että kyseinen pelaaja on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

Veripalvelun punaista kypärää kantavat tammikuussa:

Hermes: Oskari Kantola
Hokki: Valtteri Ilomäki
IPK: Severi Immonen
Jokipojat: Taavi Tiala
Ketterä: Jesse Hallikas
KeuPa HT: Juho Koivusaari
KOOVEE: Jere Heino
K-Vantaa: Markus Lahtinen
Peliitat: Joona Lankinen
RoKi: Konsta Jaakola
SaPKo: Tommi Laakso
TUTO: Aleksi Poikola