TUTOn Kalle Moisiolle yhden ottelun pelikielto

TUTOn 22-vuotias hyökkääjä Kalle Moisio on saanut yhden ottelun pelikiellon lauantain ottelun taklauksestaan.

KURINPITOPÄÄTÖKSET KAUDELLA 2016-2017:
Ottelu JYP-Akatemia vs TUTO 28.1.2017, Jyväskylä.

Peliajassa 39.14 TUTOn Kalle Moisiolle tuomitaan 5+PR Päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vastustajan pelaaja loukkaantuu tilanteessa. Katsottuani tilanteen tallenteelta, luettuani niin erotumarin kuin otteluvalvojan raportit ja keskusteltuni tilanteesta kurinpitoryhmässä, päädyin seuraavaan päätökseen:

Määrään TUTOn #5 Kalle Moisiolle yhden ottelun pelikiellon. Moisio kärsii rangaistuksensa Hermes-TUTO-ottelussa 1.2.2017.

SÄÄNTÖ 124 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Tapauksen perustelut:
• Moisio kasvattaa itseään taklaustilanteessa kohdistaen suurimman osan taklauksen voimasta vastustajan pään ja ylävartalon alueelle.
• Vastustaja loukkaantuu taklauksen seurauksena.
• Moisio olisi voinut taklata tilanteessa pelkästään vartaloon, ja näin ollen todennäköisesti välttää vastustajan loukkaantumisen.

Terveisin Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next