tiistai, 26 maaliskuu 2019 18:23

Jokipoikien Esa Lehikoiselle kahden ottelun pelikielto

Jokipoikien Esa Lehikoiselle on tuomittu kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Jokipoikien Esa Lehikoiselle kahden ottelun pelikiellon. Lehikoiselle tuomittiin 25.3.2019 pelatussa Jokipoikien ja Ketterän välisessä ottelussa laitataklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Pelaajalle on tuomittu jäällä iso rangaistus ja pelirangaistus laitataklauksesta. Sääntökirjan 119 kohdan mukaan laitataklauksessa pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Edelleen säännön 119 kohdan ii mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Asiassa saadun näytön perusteella Ketterän pelaaja luistelee kovaa vauhtia kiekon perässä kohti Jokipoikien kenttäpäätyä. Saavuttaessaan kiekon päädyn tuntumassa jarruttaa pelaaja vauhtiaan koettaessaan ottaa kiekkoa hallintaan. Tällöin pelaajan perässä luistellut Jokipoikien Esa Lehikoinen taklaa tätä voimakkaalla taklauksella. Ketterän pelaajan voidaan katsoa olleen tietoinen tulevasta kontaktista, sillä taklausta edeltävässä tilanteessa pelaaja ohittaa niin ikään kiekkoa tavoittelevan Lehikoisen.

Taklaustilanteessa kontakti aiheuttaa Ketterän pelaajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten. Näin kyseessä on edellä kuvattu sääntökirjan tarkoittama laitataklaus, ja siten rangaistava teko. Asian arvioinnissa on niin ikään huomioitava, että taklaus kohdistuu suoraan taklattavan pelaajan selkään. Koska taklattava pelaaja ei käänny äkillisesti ennen taklausta, täyttää teko niin ikään sääntökirjan 123 kohdan mukaisen selästä taklauksen tunnusmerkistön.

Taklauksessa käytetty vauhti ja voimakkuus huomioiden kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin vaarallisena ja piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo seuraamusharkinnassa korottavaksi tekijäksi sen, että pelaaja korostaa kontaktia painamalla kohotetulla käsivarrella vastustajaa selkään, mikä osaltaan edesauttaa vastustajan vaarallista paiskautumista laitaa vasten.

Edellä kuvatuin perustein Jokipoikien Esa Lehikoiselle määrätään kahden (2) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next