lauantai, 23 maaliskuu 2019 17:53

TUTOn Henry Mäntylälle yhden ottelun pelikielto

TUTOn Henry Mäntylälle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TUTOn Henry Mäntylälle yhden ottelun pelikiellon. Mäntylälle tuomittiin 22.3.2019 pelatussa SaPKon ja TUTOn välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Samaisen sääntöpykälän ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa SaPKon pelaaja saa ylivoimatilanteessa kiekon hyökkäysalueen aloituspisteen kaaren tuntumassa ja lähtee nostamaan kiekkoa ylöspäin kohti vastustajan maalia. Noin aloituspisteen kohdalla pelaaja syöttää kiekon hyökkäyspään maalin taakse. Välittömästi tämän jälkeen TUTO Hockeyn Henry Mäntylä taklaa pelaajaa. Taklaus suoritetaan hyväksyttävästä suunnasta ja taklattavissa olevaan pelaajaan. Taklaavan pelaajan vauhtia ei voida myöskään pitää liiallisena. Videoleikkeen perusteella taklaus suoritetaan aavistuksen kohotussa taklausasennossa. Erotuomarin ja otteluvalvojan raporttien mukaan taklauksessa Mäntylän olkapää osuu vastustajaa päähän, mikä kurinpitoryhmän näkemyksen mukaan on todennettavissa videoleikkeestä. Näin kyseessä on päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo taklaavan pelaajan olevan lähtökohtaisesti vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Kurinpitoryhmä katsoo niin ikään, että pelaajalla olisi ollut tilanteessa mahdollisuus suorittaa taklaus sääntöjen puitteissa. Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein TUTO Hockeyn Henry Mäntylälle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next